Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Introducció

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i la Plaça Catalunya

Amics de la Rambla (Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i de la Plaça de Catalunya) és una entitat sense ànim de lucre que té com a socis a les persones que viuen a La Rambla, a amics i amigues (persones que no viuen ni tenen comerç a la Rambla, però que tenen una vinculació afectiva amb el passeig), als comerços i a les institucions presents al passeig.

Amics de la Rambla va néixer l'any 1960 amb l'objectiu de defensar i promoure els interessos socials, comercials i culturals d'aquest passeig universal. Els fundadors de l’Associació van ser Amadeu Bagués, Josep Gaspart, Miquel Pantaleoni, Antoni Llenas, Baltasar Soubriet, Miquel Pintó, Francesc Malagarriga, Higini Feliu, Ramon Guimerà i Josep Fedi. Es volia tornar a la Rambla el prestigi que havia perdut.

En aquests més de 60 anys d’història, l’Associació d’Amics de la Rambla ha liderat la promoció i la regeneració del passeig amb campanyes en defensa dels interessos de veïns i comerciants.

La Rambla, un passeig únic al món

La Rambla de Barcelona és única al món. En aquest passeig de poc més d’un quilòmetre de longitud, el valor del immaterial supera la resta de valors tangibles, dels que també gaudeix aquesta via.

La seva història, els seus personatges, entitats, equipaments i monuments, però sobretot l’especial relació existent entre La Rambla i els ciutadans de Barcelona, i la que s’estableix amb els més de 7.000.000 de turistes que visiten la ciutat cada any, fan de la Rambla una via de rellevant singularitat.

Des del segle XVIII fins els nostres dies, escriptors, dramaturgs i poetes han escrit i segueixen escrivint sobre aquest Passeig. Federico García Lorca li va dedicar un poema, Josep Maria de Segarra una obra de teatre,... Henry Miller, Ernest Hemingway o Somerset Maughman van fer pública la seva admiració per La Rambla, igual que altres molts personatges d’àmbit nacional i internacional.

Ciutats com Atlanta (EUA) o Cattolica (Itàlia) han demostrat oficialment el seu interès per reproduir aquest Passeig en el seu territori. Les manifestacions artístiques més importants de la ciutat es troben en els teatres d’aquesta via, entre ells el Gran Teatre del Liceu. Les floristes del Passeig són una institució a la ciutat, igual que el Mercat de la Boqueria o l’estàtua de Colon que dóna la benvinguda als que s’apropen a la ciutat per mar i que s’emporten com a primera imatge de Barcelona, La Rambla.

Són totes aquestes virtuts, inclosa una gran capacitat aglutinadora de cultures, les que han fet de la Rambla un espai excepcional, únic i admirat des de tots els racons del món.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X