Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Seguretat Ciutadana i Civisme

La Rambla és el passeig més universal i també el més concorregut de Barcelona. Cada any rep 78.100.000 visitants o el que és el mateix, 214.000 persones al dia. Aquesta alta concentració de gent crida molt l’atenció de persones relacionades amb activitats il•legals i malauradament, també, afavoreix el comportament incívic d’uns quants.

Per tal d’evitar la presencia i actuació d’uns i altres a La Rambla, l’Associació treballa per a que tots els aspectes relacionats amb la convivència i civisme siguin garantits a La Rambla. Es convocquen reunions periòdiques amb els responsables de Seguretat Ciutadana i s’estudien conjuntament solucions als neguits dels socis en termes de seguretat. Fa cinc anys, sota la presidència d'Ignasi Torralba, La Rambla va liderar la petició de les entitats i associacions de comerciants de Ciutat Vella i els eixos comercials de Barcelona, a favor de la modificació de la llei penal, per tal que l'acumulacio de faltes fora considerada un delicte o que, en el cas dels estrangers, l’expulsio del pais.

Des d'Amics de La Rambla es gestionen visites personalitzades als establiments per part del grup de “Policia Comunitària” de la de Guàrdia Urbana i del “Grup de Proximitat” de Mossos d'Esquadra.

L’atenció a la seguretat però, no es centralitza exclusivament en els actes delictius, sinó que l’Associació treballa per a que tots els aspectes relacionats amb la convivència i civisme siguin una realitat a La Rambla. Així, són habituals les reunions amb les forces de seguretat per a operatius especials com la Nit de Cap d’Any o les celebracions esportives. S’ha demanat també, la modificació de la llei en relació al joc a la via pública i des de la seva entrada en funcionament, La Rambla participa en la Comissió Institucional d’anàlisi i tractament del fenomen del vandalisme.

Amics de La Rambla és habitual al Consell Plenari de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona i el darrer Pla d’Actuació Municipal, PAD 2008-2011inclou varies propostes de la nostra Associació per tal de millorar la seguretat a la Rambla, garantir l’aplicació rigorosa de l’ordenança contra l’incivisme i una intervenció més contundent, seriosa i permanent per evitar la venda ambulant, venda de droga i també la mendicitat i la prostitució al carrer.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X