Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Urbanisme

Des de la nostra fundació, Amics de La Rambla ha prestat especial atenció a la vessant urbanística del Passeig, vigilant sempre a la conservació de tots els elements característics de La Rambla, atents a les noves urbanitzacions i implicant-nos en la supervisió de tots els treballs de millora que es fan.

Sota la presidència d’Amadeu Bagués a finals del 60, l’Associació, per exemple, va demanar a l’Ajuntament la remodelació de les façanes dels palaus de la Virreina i dels Marques de Comillas (actualment Palau Moja), de l’església de Betlem i del Liceu.

Als 70, Amics de La Rambla va encapçalar la protesta contra l’alcalde Porcioles que volia traslladar el Mercat del Boqueria. Als 80, l’Associació impulsà la racionalització de la circulació rodada al Passeig, i d'introducció d’espais lliures i jardins a la zona. L’efecte dels Jocs Olímpics es va allargar alguns anys i com no podia ser d’altre manera, La Rambla augmentà encara més la seva popularitat. En aquesta etapa, es materialitza el projecte del Port Vell, que havia de prolongar la Rambla fins al Moll d’Espanya, on era previst obrir el centre comercial i d’oci, Maremàgnum, que s’integra a més com soci actiu de l’Associació. La passarel·la rep el nom de “La Rambla del Mar”.

La pro activitat de l’Associació ha continuat constant fins avui,, assolint reptes tan importants com l’ampliació de les voreres, la remodelació del Mercat de la Boqueria, la modernització del mobiliari urbà, la instal·lació de més punts de llum i la conservació dels fanals de fosa del Passeig central, la remodelació i modernització dels quioscs de premsa, les parades d’ocells i de flors, l’optimització de la neteja, o més recentment, la remodelació de la Plaça Gardunya, les estacions de metro Liceu i Drassanes, la pacificació del trànsit rodat, d'instal·lació de lavabos públics, el repintat de la senyalització viària, entre altres temes.

Per aconseguir totes aquestes fites, l’Associació ha comptat amb la complicitat dels socis. Per això s’ha ideat un sistema de reunions sectorials en les que es tracten amb els implicats, temes d’interès comú. Això permet disposar sempre d’informació de primera mà, traslladar-la als responsables polítics municipals i autonòmics per poder actuar més ràpidament sobre el problema, si s’escau, i trobar les solucions que més convinguin a la majoria.

Des de la vocalia d’Urbanisme de l’Associació també s’ofereix el servei de gestió de llicències d’ocupació de via pública és col·labora amb l'Ajuntament en la redacció dels Plans d'Ordenació del Districte i es defensen els interessos de col·lectius com el de terrasses.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X