Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García Lorca

Federico García Lorca

"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".

Calixto Bieito

Calixto Bieito

"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"

Josep M. de Sagarra

Josep M. de Sagarra

"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."

Josep María Espinàs

Josep María Espinàs

"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".

Maria Aurèlia Capmany

Maria Aurèlia Capmany

La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.

Actualitat

Tota l'Actualitat
Ja podeu presentar les vostres propostes pels guardons de Ramblista d'Honor 2021

Ja podeu presentar les vostres propostes pels guardons de Ramblista d'Honor 2021

Ja està obert el període de presentació de candidats a rebre el guardó de Ramblista d'Honor de l'any 2021.

Podeu presentar candidatures els socis d'Amics de La Rambla, els membres del Consell Assessor de La Rambla, les persones o institucions distingides amb aquest premi i els membres del Jurat dels guardons.

Les candidatures es poden presentar per correu electrònic...

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
La Gestió de Futur. Els nous camins de l’hosteleria

La Gestió de Futur. Els nous camins de l’hosteleria

Estrella Damm i grup gsr han organitzat, pel proper dilluns 12 d’abril, la jornada titulada...

Lloc: Online
Data: 12 d'abril de 2021

Més info
'Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra', les fotos de Joaquín Tusquets de Cabirol al Museu Marítim de Barcelona

"Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra", les fotos de Joaquín Tusquets de Cabirol al Museu Marítim de Barcelona

De l’11 de març al 10 d’octubre, el Museu Marítim de Barcelona presenta...

Lloc: Museu Marítim de Barcelona - Nau de les Drassanes (Nau 1)
Data: De l'11 de març al 10 d'octubre de 2021

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X