Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García Lorca

Federico García Lorca

"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".

Calixto Bieito

Calixto Bieito

"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"

Josep M. de Sagarra

Josep M. de Sagarra

"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."

Josep María Espinàs

Josep María Espinàs

"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".

Maria Aurèlia Capmany

Maria Aurèlia Capmany

La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.

Actualitat

Tota l'Actualitat
Nadal a La Rambla

Nadal a La Rambla

Aquest desembre, teniu molts motius per baixar a La Rambla per gaudir del Nadal a La Rambla. Aquí teniu algunes pistes, però no hi ha millor pla que ramblejar sense plans previs, mirar llums i decoracions nadalenques i deixar-se portar per l’ambient nadalenc.

TALLERS DE DECORACIONS NADALENQUES

A Amics de La Rambla no...

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
'Dorm en l'accident que provoca' al Santa Mònica

"Dorm en l'accident que provoca" al Santa Mònica

Fins el 8 de gener de 2023 podeu veure al Santa Mònica l’exposició “Dorm...

Lloc: Santa Mònica
Data: Del 15 de setembre de 2022 al 8 de gener de 2023

Més info
Mercat de Nadal al Moll de la Fusta

Mercat de Nadal al Moll de la Fusta

El Mercat de Nadal del Port de Barcelona arriba a la seva tercera edició. Un espai atractiu,...

Lloc: Port de Barcelona. Moll de la Fusta
Data: Del 5 de desembre de 2022 al 6 de gener de 2023

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X