Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García Lorca

Federico García Lorca

"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".

Calixto Bieito

Calixto Bieito

"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"

Josep M. de Sagarra

Josep M. de Sagarra

"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."

Josep María Espinàs

Josep María Espinàs

"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".

Maria Aurèlia Capmany

Maria Aurèlia Capmany

La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.

Actualitat

Tota l'Actualitat
El mercat de la Boqueria rep el premi 'Compromís amb el Comerç'

El mercat de la Boqueria rep el premi "Compromís amb el Comerç"

El Mercat de la Boqueria ha rebut el premi “Compromís amb el Comerç “ atorgat per la Fundació Barcelona Comerç en la XXVII edició dels Premis Barcelona Comerç.

El premi és un homenatge a l’esforç fet pels paradistes per servir a la ciutadania durant la pandèmia.

Des d’Amics de La...

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
Nadal a la Rambla: Concert de Nadal i xocolatada popular

Nadal a la Rambla: Concert de Nadal i xocolatada popular

El pròxim 17 de desembre, l’Associació Amics de La Rambla us convida a un...

Lloc: Palau de La Virreina
Data: 17 de desembre de 2021

Més info
La indumentària operística de Montserrat Caballé al Palau Güell

La indumentària operística de Montserrat Caballé al Palau Güell

El Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de la Diputació de...

Lloc: Palau Güell
Data: Del 12 de novembre de 2021 al 23 de gener de 2022

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X