Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García Lorca
Federico García Lorca
"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".
Calixto Bieito
Calixto Bieito
"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"
Josep M. de Sagarra
Josep M. de Sagarra
"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."
Josep María Espinàs
Josep María Espinàs
"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".
Maria Aurèlia Capmany
Maria Aurèlia Capmany
La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.

Actualitat

Tota l'Actualitat
Torrons Vicens obre el seu Museu del Torró i la Xocolata

Torrons Vicens obre el seu Museu del Torró i la Xocolata

Torrons Vicens va inaugurar ahir el seu Museu del Torró i la Xocolata a La Rambla 134.

A l’emotiu acte de inauguració, presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, va recordar la figura del seu pare i el seu somni d’obrir aquesta botiga.

A banda de l’alcalde de Barcelona, la inauguració d’aquest nou atractiu per La Rambla, va comptar amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, del regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, el director de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades, del xef i responsable dels torrons més innovadors de Torrons Vicenç, Albert Adrià, de l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i del president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar entre moltes altres persones que van voler acompanyar a Àngel Velasco en aquesta espectacular...

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
Torna Filomena Marturano al Teatre Biblioteca - La Perla 29

Torna Filomena Marturano al Teatre Biblioteca - La Perla 29

Els aires d’Itàlia d’Eduardo De Filippo tornen a La Perla 29 per parlar-nos de...

Lloc: Teatre Biblioteca de Catalunya - La Perla 29
Data: Del 22 de novembre de 2023 al 21 de gener de 2024

Més info
Francesc Català-Roca i el Liceu

Francesc Català-Roca i el Liceu

En el marc del centenari del naixement del fotògraf Francesc Català Roca, el Gran...

Lloc: Gran Teatre del Liceu - Balcó-Foyer
Data: Del 28 d'octubre al 18 de desembre de 2023

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X