Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García Lorca
Federico García Lorca
"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".
Calixto Bieito
Calixto Bieito
"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"
Josep M. de Sagarra
Josep M. de Sagarra
"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."
Josep María Espinàs
Josep María Espinàs
"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".
Maria Aurèlia Capmany
Maria Aurèlia Capmany
La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.

Actualitat

Tota l'Actualitat
'Les flors a La Rambla'. Tallers d'art floral

"Les flors a La Rambla". Tallers d'art floral

Des de fa anys, moltes de les accions que fem des d’Amics de La Rambla tenen com a objectiu la defensa i promoció de les parades de flors de La Rambla.

Per agrupar totes aquestes accions, va néixer el projecte “Les flors, a La Rambla” que, entre altres activitats acull tallers d’art floral.

La darrera edició d’aquests tallers, de temàtica nadalenca, va tenir ahir a l’Espai Boqueria del mercat. De la mà de la Lidia Torrijos i el Joan Guillen, del Gremi de Floristes de Catalunya, es van portar a terme dos tallers. El del matí es va...

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
'Encarar la imatge', Chantal Akerman a La Virreina Centre de la imatge

"Encarar la imatge", Chantal Akerman a La Virreina Centre de la imatge

La Virreina Centre de la Imatge dedica, del 18 de novembre de 203 al 14 d’abril de 2024, una...

Lloc: La Virreina Centre de la Imatge
Data: Del 18 de novembre de 2023 al 14 d'abril de 2024

Més info
Torna 'Lali Symon' al Teatre Romea

Torna "Lali Symon" al Teatre Romea

Lali és una gran estrella reconeguda i estimada pel seu públic. No és...

Lloc: Teatre Romea
Data: Del 6 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X