Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García LorcaFederico García Lorca
Federico García Lorca
"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".
Calixto Bieito
Calixto Bieito
"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"
Josep M. de Sagarra
Josep M. de Sagarra
"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."
Josep María Espinàs
Josep María Espinàs
"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".
Maria Aurèlia Capmany
Maria Aurèlia Capmany
La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.
Carlos ZanónCarlos Zanón
Carlos Zanón
"Les Rambles són l’excusa de la serendipitat. No saps què hi cerques fins que ho trobes i el que hi trobes és justament allò que necessitaves: un paraigua, una polsera, un familiar que no hauria de ser per aquells voltants o una dosi en mal estat.(...) Anaves a les Rambles perquè des del teu barri volies anar a Barcelona, a aclarir-te, a distreure’t, a confondre’t entre els altres."

Actualitat

Tota l'Actualitat
Porta els teus avis a Las Golondrinas  i al Museu de Cera!

Porta els teus avis a Las Golondrinas i al Museu de Cera!

Els dies 27 i 28 de juny, Amics de La Rambla, Las Golondrinas, el Museu de Cera de Barcelona i GetYourGuide conviden als infants de Barcelona a descobrir La Rambla més familiar de la mà dels seus avis i àvies

Les entrades estan a disposició de tothom a la pàgina web d’Amics de La Rambla i al portal GetYourGuide

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
'Competir a mar. Regates de vela a Catalunya' al Museu Marítim de Barcelona

"Competir a mar. Regates de vela a Catalunya" al Museu Marítim de Barcelona

Competir a mar és una exposició que explica la història les regates en...

Lloc: Museu Marítim de Barcelona. El Mirador
Data: Del 7 de juny al 10 de novembre de 2024

Més info
'Una ascensió en espiral. Mirar enrere des de la fi'. Raisa Maudit a la Virreina Centre de la Imatge.

"Una ascensió en espiral. Mirar enrere des de la fi". Raisa Maudit a la Virreina Centre de la Imatge.

Construcció de mons, construcció de contextos inabastables. Construcció de...

Lloc: La Virreina Centre de la Imatge
Data: Del 15 de juny al 13 d'octubre de 2024

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X