Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Federico García Lorca
Federico García Lorca
"La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona".
Calixto Bieito
Calixto Bieito
"Nadie puede sentirse forastero, desde el turista ocioso al jubilado, el niño, el enamorado, el chorizo o el poeta. Las Ramblas son como el coro antiguo de una tragedia griega que se ve a sí mismo metamorfoseado y obra como si realmente se viviese en otro cuerpo, con otro carácter. La Rambla es la obra de un poeta, "un instante preferido", "un tesoro en imágenes". La Rambla, más poderosa que la vida"
Josep M. de Sagarra
Josep M. de Sagarra
"Vostè sap què és, la Rambla de les Flors? Hi ha més pelats que rics, més gent guillada Que gent amb el cervell apuntalat. I massa fum, neguit i terregada, I un món una miqueta estomacat Un fa ballar el despit, l’altre la mona. Les noies tendres fan ballar-hi el cor. És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or."
Josep María Espinàs
Josep María Espinàs
"A la Rambla no es pot imitar res. Les coses són com són, vulgars, esplèndides, tronades, vives. La Rambla només s'imita a ella mateixa - però no ho sap".
Maria Aurèlia Capmany
Maria Aurèlia Capmany
La Rambla pertany a tota Barcelona. A qualsevol veí de qualsevol recó remot de Barcelona. De vegades, fins i tot els veïns d’antic s’impacienten i murmuren: la Rambla ja no és el que era. La Rambla no ha estat mai el que era... La Rambla es permet el luxe de no ser el que era, però de ser sempre ella mateixa.

Actualitat

Tota l'Actualitat
Amics de La Rambla renova la certificació de sostenibilitat turística Biosphere

Amics de La Rambla renova la certificació de sostenibilitat turística Biosphere

La Destinació Barcelona supera les 1.000 empreses amb la certificació de sostenibilitat turística Biosphere, moltes d’elles de la zona de La Rambla i associades a la nostra entitat

Juntament amb Amics de La Rambla, 486 empreses de Barcelona ciutat i 555 de la província han estat reconegudes per les bones pràctiques en gestió sostenible

Més info

Agenda

Ves a l'Agenda
'Voltaire / Rousseau' La Disputa al Teatre Romea

"Voltaire / Rousseau" La Disputa al Teatre Romea

Voltaire/Rousseau La Disputa posa en escena un combat de gran importància entre dos...

Lloc: Teatre Romea
Data: Del 22 de febrer a l'1 d'abril de 2024

Més info
'Animals a Bord' al Museu Marítim de Barcelona

"Animals a Bord" al Museu Marítim de Barcelona

Del 27 d’octubre de 2023 al 3 de març de 2024 es pot visitar al Museu Marítim...

Lloc: Museu Marítim de Barcelona
Data: Del 27 de novembre de 2023 al 3 de març de 2024

Més info

Descobreix La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Carregant...
x
X