x
FacebookTwitterGoogle+Instagram
Inici  |  Qué fem  |  Objectius

Qué fem. Objectius

L’Associació d’Amics de la Rambla va néixer l’any 1960 amb l’objectiu de defensar i promoure els interessos socials, comercials i culturals d’aquest passeig universal.

En aquests més de 50 anys d’història, l’Associació d’Amics de la Rambla ha liderat la promoció i la regeneració del passeig amb campanyes en defensa dels interessos de veïns i comerciants.

Actualment, la Junta Directiva d'Amics de La Rambla té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de les veïnes i dels veïns de La Rambla i la millora de la qualitat i la diversitat comercial. Això es conseguirà amb:

 1. El desenvolupament , amb urgència, del Pla Especial d'Ordenació de La Rambla. Aquesta normativa, aprovada al maig del 2016 i sense aplicació encara, suposa una millora de certs aspectes que ha de garantir La Rambla del futur.

 2. Per millorar la gestió de La Rambla, creiem necessari la seva conversió en el cinquè barri de Ciutat Vella.

 3. Cal diversificar l'oferta comercial perquè sigui igualment atractiva per a locals i visitants. La creació d'un BID/APEU de gestió publico-privada facilitaria la gestió, el desenvolupament i la promoció econòmica.

 4. Cal aconseguir l’equilibri entre una Rambla habitable i una Rambla visitable. Una Rambla que serveixi de punt de trobada entre barcelonins i visitants. Per arribar a això es precís que es produeixi una Reconquesta Ciutadana de la Rambla.

 5. Per tal de recuperar el pràcticament desaparegut teixit veïnal cal promocionar i defendre l'us residencial del passeig. En aquest aspecte cal donar facilitats i serveis als veïns (Ajudes a la rehabilitació, promoció d'habitatge públic, instal·lació d'ascensors...).

 6. Per altre banda, La Rambla és el principal passeig de la nostra ciutat i ha de recuperar aquest rol com a espai de centralitat barcelonina i d’activitat ciutadana. S'ha de permetre que tot tipus d'actes (culturals, d'oci, reivindicatius, festius...) tinguin lloc al passeig. L’ús intensiu per part de visitants i locals no pot ser motiu per desviar activitats a altres llocs de la ciutat.

 7. La Rambla és l’eix de Ciutat Vella i ha de convertir-se en l’altaveu per fer visibles, en col·laboració amb l’ampli entramat associatiu de Ciutat Vella, les energies creatives del barri.

 8. La cultura es un dels elements distintius del passeig. Cal promocionar el que ja tenim i facilitar la presència de nous atractius en aquest camp.

 9. Cal tenir una cura especial amb el Mercat de la Boqueria que no ha de deixar de ser el mercat de La Rambla, el Raval i el Gòtic i de referència per als barcelonins.

 10. En aquest procés de recuperació ciutadana de la Rambla, l’Associació d’Amics de la Rambla ha de tenir un paper capdavanter i un ampli recolzament ciutadà.

 11. Altre aspecte important és millorar la connectivitat de La Rambla, i per tant de Ciutat Vella, amb la resta de la ciutat. Per això cal reformar la Plaça de Catalunya, per millorar la connectivitat amb la ciutat, i el Passeig de Colom, per fer l'accés al Port de Barcelona més fàcil i amable.

 12. Tots aquests canvis han d'anar lligats a una promoció i defensa del patrimoni material i immaterial del passeig.

Promoció de La Rambla

 • Potenciar els valors específics de la Rambla i la seva personalitat.
 • Actuar en tots els moments en que es consideri oportú per aconseguir la més gran projecció i promoció de La Rambla i del seu patrimoni artistic.
 • Promoure La Rambla com a punt de trobada en les esferes local, nacional i internacional, amb especial emfasi en esdeveniments extraordinaris.

Millora de la Convivència i Civisme

 • Defensar La Rambla en els ambits: ciutadà, comercial, cultural i de l'habitatge.
 • Vetllar perque La Rambla mantingui la dignitat i tradició que sempre l'ha caracteritzat.

Defensa dels Interessos de Veïns, Amics i Comerciants

 • Unir i promocionar el comerç de La Rambla.
 • Vetllar per la dinamització comercial de La Rambla.
 • Defensar els interessos de Veïns, Amics i Comerciants devant de les institucions.
ObjectiusObjectius

La Rambla de Barcelona

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Guíes de visita

 • Restaurant Bacco Barcelona
 • Restaurant Núria
 • Restaurant Amaya
 • Saba Aparcaments,S.A
 • Hotel Le Meridien Barcelona
x