Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Mosaic de Miró al Pla de l'Os

El Mosaic de Miró al Pla de l'Os
Informació

Adreça
Pla de l'Os
08002 Barcelona

El Mosaic de Miró al Pla de l'Os

En el centre del Pla de l’Os es troba el dibuix de Joan Mirò format per més de sis mil peces en paviment hidràulic de llosetes realitzades amb mescla de ciment blanc tenyit amb vidres de color triturats. Les peces de ceràmica van ser fetes per l’artista Llorens Artigues, col·laborador habitual de Joan Miró, i el seu fill Joan Gardy-Artigas. Les peces  tenen una mida de 10 per 10 centímetres.

El mosaic té la forma circular del cosmos. Els seus colors elementals, el groc, el blau, i el vermell, així com les formes simples, parlen del llenguatge propi de Joan Miró. Un llenguatge intuïtiu que recupera la puresa del món de la infància.

Quan l’any 1968 Joan Mirò va acceptar l’encàrrec d’un mural per la nova terminal de l’aeroport  de Barcelona, va prometre que donaria a la ciutat tres obres que donessin la benvinguda a la gent que arribava a Barcelona per terra, mar i aire.  La Junta d'Amics de La Rambla va demanar a Joan Miró una obra seva feta expresament pel Pla de l'Os i Joan Miró va acceptar l'encàrrec i va regalar-nos un dels símbols de La Rambla.

El mural de l’aeroport, inaugurat l’any 1968, rep a aquells que arriben per l’aire, l’escultura “Dona i Ocell”, inaugurada l’any 1982, ho fa amb els que arriben per terra i el mosaic del Pla de l’Os ho fa amb els que arriben pel mar.

El 23 de desembre de 1976, l’alcalde de Barcelona, José María Socías Humbert inaugurava el mosaic. A la inauguració hi van participar tots els components de la junta directiva d’Amics de la Rambla encapçalada pel seu president, Amadeu Bagués.

El mosaic és trepitjat cada dia per milers de passejants i això provoca el desgast de les peces que, sovint, tenen que ser restituïdes.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X