Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Font del Pla de la Boqueria

Font del Pla de la Boqueria
Informació

Adreça
Pla de la Boqueria
08002 Barcelona

La Font del Pla de la Boqueriaes va col·locar al costat d'una de les portes de la muralla que donava a La Rambla. Aquesta porta -la de la Boqueria- havia estat una de les portes d'entrada a la ciutat però quan es va inaugurar -l'any 1830- ja no complia aquesta missió.

La font, d'estil neoclàssic, es va encastar a la paret de l'antic convent dels caputxins.

La font té tres aixetes sobre tres mascarons. A sobre hi ha un gran escut de Barcelona amb els símbols d'Hèrcules (el bast i la pell de lleó). Damunt de l'escut hi ha un elm que ha patit en més d'una ocasió els efectes d'accions incíviques.

Jaume Fabre i Josep M. Huertas ens parlen de la llegenda al voltant de la font. Diu que hi havia certa prevenció a l'hora d'anar a buscar aigua de la Font de la Boqueria perquè en una ocasió es va trobar el dit tallat d'un nen ficat dintre d'un dels brocs. Tot i així, i donat els seu emplaçament, la font es va convertir en un dels punts de trobada més freqüentats per barcelonins. Als voltants de la font – al Pla de la Boqueria o Pla de l'Os – sovintejaven els venedors ambulants i els espectacles de carrer.

La font, d'autor desconegut, està feta amb marbre sobre pedra de Montjuïc. Va ser inaugurada el 24 de desembre de 1830.

Les dimensions de la Font del Pla de la Boqueria és de 3,17 m d'alçada, 2,77 metres d'amplada i 1,08 m de fons.

Com arribar

Metro: L3 Liceu

Bus: 59,91, v13

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X