Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Placa Sociedad de Atraccion de Forasteros

Placa Sociedad de Atraccion de Forasteros
Informació

Adreça
La Rambla, 37
08002 Barcelona

Homenatge a Manuel Ribé Labarta

Al costat esquerre del portal de La Rambla 37 hi ha una placa de ceràmica en homenatge a Manuel Ribé Labarta, promotor de la Sociedad de Atracción de Forasteros.

La inscripció diu així: “Siendo Alcalde de Barcelona D. Domingo J. Sanllehy  fundose la Sociedad de Atracción de Forasteros y en su 60 aniversario el Centro de Inicaitivas y Turismo honra la memòria de quien fué su promotor. D. Manuel Ribé Labarta.”

La Societat d'Atracció de Forasters fou una organització de foment i promoció del turisme de la ciutat de Barcelona que va funcionar entre 1908 i 1939 amb l'objectiu de posar a disposició de viatgers i turistes tota mena d'informació sobre Barcelona i Catalunya.

La Societat va tenir a La Rambla una oficina informativa per facilitar documentació i dades relatives a itineraris, mitjans de transport, visites a establiments, allotjament.... També va oferir el servei de guia i recepció de forasters.

La societat va  efectuar una obra important quant a publicacions a través de prospectes, cartells i publicacions sistemàtiques. Entre desembre de 1910 i agost de 1936, la Societat va publicar la revista mensual Barcelona Atracción, que seria una referència informativa i òrgan de difusió de l'entitat.  Amb la Guerra Civil, l'entitat es va trobar amb molts entrebancs per continuar i va acabar desapareixent.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X