Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Lliurament el Premi Enric Martínez i Julià

· On? Centre Sant Pere Apòstol
· Quan? 29 de juny de 2019
· Dies? Dissabte
· Hora? De 18:00h a 20:00h
· Adreça: Sant Pere més Alt, 25
· Organitza: Centre Sant Pere Apòstol

Actes

El pròxim dissabte, 29 de juny, a les 18 h, tindrà lloc l’acte de lliurament del primer premi Enric Martínez i Julià a Oscar Camps / Open Arms en reconeixement a la tasca de salvament, suport i ajuda als refugiats que tots els seus membres porten a terme. L’acte de lliurament tindrà lloc al Centre Sant Pere Apòstol que és l’entitat impulsora del premi.

Aquest Premi de caire social té com a objectiu reivindicar la necessitat de defensar i premiar la feina d’aquelles persones que mogudes pel seu impuls altruista, defensen de forma activa i discreta els valors humans i personals més universals dins la nostra societat. La solidaritat, l’ajuda als més necessitats, la integritat personal i cívica, la millora de les condicions socials, l’accés a la formació, la promoció de la cultura, el suport a joves i nens... Tot un reconeixement a aquests valors i a la lluita constant i desinteressada d’aquells i aquelles que els defensen.

Aquest guardó, però, pretén ser també un homenatge a la figura d’Enric Martínez i Julià, el soci més antic del Centre Sant Pere Apòstol, que amb la seva entrega i dedicació, ha sabut transmetre els mateixos valors que el Premi representa. La seva personalitat positiva, solidària, discreta, humil i tenaç és sinònim d’humanitat i altruisme, valors que el Premi que porta el seu nom vol ajudar a reivindicar. Sens dubte, un gran reconeixement a un gran home, però també, a tota una generació de lluitadors que de forma anònima i desinteressada van saber donar i segueixen donant exemple.

En la seva primera edició, el Premi Enric Martínez i Julià ha estat atorgat a Oscar Camps, com a fundador i director d’Open Arms, així com també a la tasca de vigilància i salvament que aquesta ONG duu a terme en l’actual crisi dels refugiats en el mar Egeu i el Mediterrani Central. Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té com a principal missió protegir amb la seva presència al mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Gràcies a la seva iniciativa i empenta, Oscar Camps i tots els membres d’aquesta ONG han sigut capaços d’ajudar a nombroses persones que fugien de la paupèrrima situació que patien en els seus països i ha demostrat que la solidaritat individual o col·lectiva és capaç de canviar el món i millorar-lo.

Darrera d’aquesta iniciativa ciutadana hi ha el Centre Sant Pere Apòstol, una entitat sense ànim de lucre amb més de 125 anys d’història i un clar compromís solidari, dinamitzador i integrador. Ubicada al barri de Sant Pere, en ple cor de Ciutat Vella, aquesta entitat ha estat guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona (2010) “per la seva trajectòria més que centenària d’acció formativa, social i cultural, i pel seu ferm compromís amb la promoció de l’associacionisme”, i amb la Creu de Sant Jordi (2017) en reconeixement als seus “125 anys dedicats a la integració de les persones, la solidaritat i el foment de projectes col·lectius”.

 LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X