Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Reunió plenària del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura

27 de gener de 2020

Amics de La Rambla ha estat una de les entitats de la ciutat convidades a participar en la reunió plenària del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura que s’ha celebrat avui a la Conselleria d’interior de la Generalitat de Catalunya.

Com a resposta a la preocupació per l’augment de fets delictius i, sobretot, de robatoris amb violència, a la ciutat de Barcelona a principis de l’any 2019, la Conselleria d’Interior va posar en marxa el Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura que té com a objectiu de reduir no sols el nombre de delictes mitjançant la prevenció i la capacitat de reacció, sinó de millorar l’atenció a la víctima i recuperar la iniciativa ciutadana i el consens sobre les actuacions de seguretat a Barcelona.

La reunió, presidida pel Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha comptat amb la participació del director general de la Policia, Pere Ferrer, i del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, i ha servit per presentar els resultats de la implementació del pla.

El Pla es va implementar el 29 de juliol i ha suposat una millora de la tendència alcista dels fets delictius a la  ciutat respecte al 2018 i, sobretot, una millora de la sensació de seguretat que tenen barcelonins i visitants. El  2019 es van produir un total de 229.258 delictes a Barcelona: 136.110 abans d'implementar-se el pla, el 29 de juliol, i 93.148 des d'aleshores. Això significa que abans del pla els delictes havien augmentat un 7,7% i que, després de posar-lo en marxa (i de la incorporació de 384 nous agents) els delictes han baixat un 3,5% en relació amb els mateixos mesos del 2018. Amb un augment del temps dedicat a la prevenció, de les dotacions diàries i de les identificacions, s’ha aconseguit reduir el nombre de fets delictius i de detencions.

Tot i que les xifres són positives, cal seguir treballant i insistir molt en alguns aspectes que els objectius del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura recull com millorar els protocols de col·laboració entre els cossos policials (Mossos, Guàrdia Urbana i Policia Nacional), plantejar modificacions al Codi penal per prevenir la reincidència, especialment en els casos de furts i robatoris i millorar les polítiques de comunicació en temes de seguretat.

Amics de La Rambla seguirà a disposició de les administracions per continuar treballant per aconseguir una ciutat més segura.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X