Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Principal reobre les seves portes amb un concert del Cor de Cambra del Palau organitzat per Amics de La Rambla

· On? Teatre Principal
· Quan? 6 d'octubre de 2013
· Adreça: La Rambla, 27
· Organitza: Amics de la Rambla

Música

El proper diumenge, 6 d'octubre, a les 19 h, obrim les portes del Teatre Principal per oferir-vos un concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Amics de La Rambla us vol convidar a gaudir amb nosaltres d'aquest dia tan especial. Les entrades també es poden descarregar des d'aquesta pàgina web: http://www.ticketea.com/el-cor-de-cambra-del-palau-de-la-musica-catalana-al-teatre-principal

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers 21 anys. Des del setembre de 2011, Josep Vila i Casañas n’és el director titular.

La seva versatilitat artística ha estat, des del principi, un dels valors més unànimement aplaudits. El seu repertori inclou autors de moltes èpoques, des del Renaixement fins al segle XXI, i abasta formats com la música a capella i les obres coral-orquestrals i operístiques, essent l’estrena d’obres de compositors actuals una de les seves prioritats. El rigor estilístic i la riquesa interpretativa de les seves versions li van valer el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya i el portaren, des de molt aviat, a col•laborar amb prestigioses orquestres nacionals i internacionals. La qualitat individual de cadascun dels components, als quals s’exigeix un altíssim nivell vocal i artístic, aporta al grup un potencial que li ha permès de travessar fronteres i esdevenir un referent internacional.

El Cor de Cambra ha actuat sota la batuta de molts dels directors més destacats del panorama nacional i internacional, com Rinaldo Alessandrini, Harry Bicket, Bertrand de Billy, Frans Brüggen, Harry Christophers, Sir Colin Davis, Paul Dombrecht, Pablo Heras-Casado, Christopher Hogwood, Mariss Jansons, Sigiswald Kuijken, Gustav Leonhardt, Jesús López Cobos, Sir Neville Marriner, Salvador Mas, Víctor Pablo Pérez, Josep Pons, Helmuth Rilling, Antoni Ros Marbà, Jordi Savall o Sebastian Weigle, entre d’altres.

Entre les seves actuacions recents destaca la interpretació de la Segona Simfonia de Mahler al costat de la Pittsburgh Symphony Orchestra sota la direcció de Manfred Honeck (Palau 100 i cicle Ibermúsica); El Messies de Händel amb Jean-Christophe Spinosi i l’Ensemble Matheus al Palau de la Música Catalana, i amb Il Fondamento sota la batuta de Paul Dombrecht amb concerts a Varsòvia i al Festival de Música Religiosa de Conca. Els dies 21 i 22 juny de 2013, el Cor de Cambra va actuar a la Konzerthaus de Viena per interpretar els Gurrelieder de Schönberg amb Kent Nagano i la Wiener Symphoniker i l’1 de juliol la formació va interpretar el Requiem de Fauré amb la Filharmònica de Berlín, sota la batuta de Sir Simon Rattle, en el concert inaugural de la temporada 2013-14 de Palau 100 del Palau de la Música Catalana.

Des de l’any 2010, la formació és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO). Ha enregistrat per a diversos segells discogràfics, ràdios i televisions.

PROGRAMA

Heinrich Schütz Selig sind die Toten (5’)
Dimitri Xostàkovitx Tres cors sobre textos de poetes revolucionaris Op.88 (10’)
Coratge, companys, avancem
Als que foren executats
El 9 de gener
Johannes Brahms Dos quartets Op.112 (5’). Poemes de Kluger
Sehnsucht
Nächtens
Gabriel Fauré Les Djinns Op.12 (4’). Poema de Victor Hugo
Carles Santos Autoretrat (8’)
Josep Rodoreda El Virolai (3’). Poema de Jacint Verdaguer
Enric Morera La sardana de les monges (5’). Poema d’Àngel Guimerà

Piano, Jordi Armegol
Direcció, Josep Vila i Casañas

Natàlia Casasús
Assumpta Cumí
Aniol Botines
Esteve Gascon
Araceli Esquerra
Antoni Gubau
Josep Camós
Daniel Morales
Maria Teresa Estrada
Mariona Llobera
Jordi Gonzàlez
David Pastor
Míriam Garriga
Magdalena Pujol
Eloi Llamas
Joaquim Piqué
Júlia Sesé
Ariane Prüssner
Marc Rendón
Germán de la Riva
Nerea de Miguel
Montserrat Trias
Albert Riera
Victor Vilca

El concert del “Cor de Cambra del Palau” servirà per tornar a presentar el Teatre Principal a la ciutat. El Teatre Principal de Barcelona, antic Teatre de la Santa Creu, és el teatre més antic de la ciutat i un dels més antics de l'Estat Espanyol. Funciona des de la segona meitat del segle XVI fins que va tancar l'any 2006. Ara, després d'una llarga restauració, el Teatre està preparat per obrir de nou les seves portes a tots els barcelonins.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X