Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla torna a acollir l'Arribo de Carnaval

· On? La Rambla
· Quan? 8 de febrer de 2024
· Dies? Dijous
· Hora? De 18:00h a 21:00h
· Adreça: La Rambla, 99
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Actes

Un any més, quan el fred encara és ben present, la festa i la bogeria arriben a Barcelona i omplen la ciutat de gresca, humor i disfresses. El Carnaval ja és aquí i La Rambla torna a convertir-se en l’epicentre de la festa.

El dijous 8 de febrer, l'Arribo dona el toc d'inici al Carnaval de Barcelona, i ho fa amb un espectacle de carrer sobre escenari, amb grans components visuals, per a públic de totes les edats i nacionalitats, amb humor i una gran essència festiva.

Enguany la reina Belluga, la reina del carnaval de Barcelona, acaba d'arribar a la ciutat després d'un llarg viatge per tot el món buscant quina és l'essència més pura del carnaval. Un viatge inspirador, místic, revelador, hipnòtic. I sí, ha trobat allò que el carnaval és, allò que el carnaval necessita. I ho ha portat a Barcelona.

Però d'aquest viatge no ha vingut sola, arriba acompanyada d'una colla d'assessors ben estrafolaris, diu que amb ells, i les seves aportacions, faran de Barcelona la ciutat ambaixadora del carnaval. Vol capgirar-ho tot, revolucionar la revolució.

Per a planificar aquest carnaval, la reina Belluga convida a casa seva a aquests personatges per fer una jornada de treball, un brainstorming creatiu per aportar idees i què la festa i la bogeria envaeixi Barcelona.

Però haver convidat a casa un grapat de desconeguts, representants dels carnavals d'arreu, potser no era una de les idees més meditades del món i la nit agafa un rumb inesperat per la mateixa amfitriona convertint la vetllada en un absolut deliri festiu, absurd i hilarant. I, "voilà", d'una manera inesperada, el toc d'inici del carnaval pren una magnitud còmica i alliberadora que farà sens dubte capgirar la nit, l'essència més humil del carnaval es fa palesa. Un lloc de fusió de la festivitat més espontània i comunitària.

El circ, la dansa i la veu en directe seran les disciplines protagonistes d'aquesta proposta, on un seguit de números a ritme trepidant amb contorsions i acrobàcies ompliran l'escena. La comèdia absurda i irreverent lideraran els actes de l'Arribo i la posada en escena deixarà lluir els elements escenogràfics i la indumentària dels intèrprets.

La música, indispensable en una festa com aquesta, serà l'omnipresent en l'espectacle i on, amb molt de gust, barrejarem músiques inspirades en el boogaloo, el mambo de l'autoproclamada deessa Yma Sumac o el lounge d'Esquivel.

L'acte, com no podia ser d'una altra manera, acabarà amb la tradicional Taronjada.

A les 18 h, els gegants del Carnaval de Barcelona esperaran a la Reina Belluga a dalt de la Rambla (boca de metro de plaça de Catalunya).

La cercavila començarà a les 18.10 h, encapçalada pels gegants del Carnaval, la Reina Belluga i els seus convidats. Anirà fins al Palau de la Virreina. 

L'espectacle 'Capgirat' es farà a les 18.30 h davant del Palau de la Virreina.

ATENCIÓ! De 17 a 23 h es probable que la Guàrdia Urbana talli o limiti el pas de vehicles a La Rambla en sentit descendent.

Mapa de Localització

La Rambla, 99, 08002, Barcelona (41.382483, 2.17166)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X