Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L'humor amable de Fer a l'Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? Del 16 de desembre de 2020 al 28 de febrer de 2021
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 7
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

A principis d'aquest any ens va deixar FER. Pocs mesos després, l’Arts Santa Mònica dedica una exposició a la seva obra.

Josep Antoni Fernández i Fernández (Mansilla de las Mulas, Lleó, 1949 - Figueres, Alt Empordà, 2020), més conegut pel seu pseudònim FER, ha estat un dels vinyetistes satírics més importants de la premsa catalana.

La seva mort ens deixa sense el seu humor amable, sense la mirada irònica i alhora tendra que va saber connectar amb milers de lectors dia a dia, desgranant l'actualitat política i social del nostre país.

Inicià la seva carrera l'any 1970 i des de 1987 fins al moment de la seva mort, el 2020, publicà els seus ninots al diari Avui i després a El Punt Avui. Ha estat director de revistes satíriques com El Papus o El Jueves, formant part amb altres autors com Cesc, Perich, Ivà o Gin d'una generació irrepetible de ninotaires que van acompanyar el país en la transició del franquisme a la democràcia. Activista cultural incansable i pedagog vocacional, fou Impulsor del Premi Internacional d’Humor Gat Perich i va rebre també la Creu de Sant Jordi pel seu compromís amb els valors democràtics i cívics i la seva vinculació al teixit cultural del país.

Aquesta exposició vol ser un petit homenatge a la seva trajectòria vital i artística, un tast de la seva extensa i profunda obra, un recordatori de la importància dels somriures... malgrat les mascaretes.

Es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 20 h i els diumenges i festius d’11 a 19 h. Els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, l’Arts Santa Mònica està tancat.

Mapa de Localització

La Rambla, 7, 08002, Barcelona (41.377229, 2.175683)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X