Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Sant Jordi a L'Aquàrium de Barcelona

· On? Aquàrium de Barcelona
· Quan? 23 d'abril de 2022
· Dies? Dissabte
· Adreça: Moll d'Espanya, s/n
· Organitza: Aquàrium de Barcelona

Actes

L’Aquàrium de Barcelona regalarà per Sant Jordi als seus visitants noves activitats de cap de setmana pensades especialment per a les famílies. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, el centre marí estrenarà ‘Tauromaníacs’, un nou i completíssim programa amb tallers, jocs i visites molt especials, on grans i petits podran conèixer els secrets d’aquests peixos cartilaginosos, recórrer el ‘backstage’ del centre -les zones més exclusives- i descobrir totes les curiositats de la resta d’espècies que hi habiten. El tret de sortida per a aquest nou calendari d’activitats familiars tindrà lloc el pròxim 23 d’abril i romandrà vigent tots els dissabtes i diumenges fins al proper 19 de juny.

‘Visita al cor de l’Aquàrium’ és una de les activitats més destacades del nou programa. El públic, de la mà del personal expert del centre, tindrà l’oportunitat de conèixer, de manera exclusiva, com és la vida dels taurons, duent a terme la visita per la zona reservada al personal tècnic, és a dir, aquella que ningú pot veure habitualment, i tenir el privilegi d’observar de ben a prop com se’ls cuida. Aquesta activitat, amb places limitades, estarà disponible tots els diumenges, en horari de tarda, des del 24 d’abril al 19 de juny.

El món dels pingüins a l’abast de tota la família

Una altra de les accions més atractives per als visitants de totes les edats s’anomena ‘Converses entre plomes’. L’Aquàrium de Barcelona posa el món dels pingüins a l’abast de tota la família. Mitjançant aquesta activitat, que tindrà lloc cada dissabte a la tarda fins al proper 19 de juny, els cuidadors del centre respondran a totes les curiositats dels més petits alhora que donen menjar als habitants de la pingüinera.

Actualment, L’Aquàrium és la llar de 24 pingüins, on es troben 10 parelles i 3 cries pertanyents a l’espècie Spheniscus Humboldtii, que habita a les costes de Xile i Perú, abraçades per la corrent freda de Humbold.

El nou calendari d’activitats dissenyat per L’Aquàrium de Barcelona per a després de Setmana Santa es completa, entre altres accions, amb un taller de manualitats i un joc de pistes en família que, ben segur, transformarà els més petits en uns autèntics investigadors del món animal submarí

Amb totes aquestes activitats, les famílies tindran l’oportunitat de recórrer l’espai del centre marí, disposar del privilegi de contemplar les més de 300 espècies i 11.000 organismes marins diferents que habiten en ell i conèixer alguns dels seus secrets més ocults. Totes aquestes activitats estan incloses en el preu de l’entrada, tot i que per a algunes, cal fer una inscripció prèvia.

Inauguració d’un nou espai reservat a Les Illes Medes

Les Illes Medes són una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental. Ara, L’Aquàrium de Barcelona disposa d’un nou espai on es representen els exemplars més característics d’aquesta joia de la Costa Brava.

En aquest nou espai s’escenifiquen algunes de les zones més profundes de les Medes, com la Barda del Sastre, a 52 metres de profunditat, també coneguda per albergar gorgònies i coralls tan espectaculars com els que es troben als mars tropicals. L’ecosistema de les Illes Medes és un clar exemple de com el respecte i la protecció de la natura té com a recompensa un esclat de vida i color inigualables.

Centre de Conservació Marina

La protecció del fons marí i la conservació de les seves espècies són dues de les tasques més destacades que realitza L'Aquàrium de Barcelona. Aquests aspectes l’han dut a ser reconegut com a Centre de Conservació Marina del Mediterrani.

Actualment, la investigació i el respecte pel medi ambient són fonamentals per preservar la salut de la població mundial. Les autoritats han pres consciència de la importància d’aquestes dues premisses i de la necessitat d’invertir en elles per potenciar-les.

L’Aquàrium de Barcelona ha promogut i encara promou diverses accions de conservació per tal de garantir el benestar dels mars i de les espècies que hi viuen. Destaca la seva participació en campanyes per a la protecció dels taurons, com el “Shark finning”, que té l’objectiu de prohibir la pesca del tauró per aprofitar-ne només les seves aletes. També ha estat present en l’estudi d'acumulació i control de metalls pesants en taurons.

Una altra de les iniciatives amb implicació de L’Aquàrium és el ‘Projecte Sèpia’, que té la finalitat de potenciar la reproducció d’aquesta espècie creant àrees protegides per afavorir l’eclosió dels ous. El centre marí també participa en projectes de reproducció "ex situ" de diferents espècies de peixos i invertebrats marins.

Periòdicament, a més, L’Aquàrium realitza estudis de control de la qualitat de l'aigua del mar de la costa de Barcelona i sistemes de control i eliminació dels paràsits externs de determinades espècies de peixos per reduir la seva mortalitat.

L’esforç continu en realitzar millores al centre són un clar exemple del compromís de L’Aquàrium de Barcelona per tal de reduir la petjada de carboni i lluitar contra ‘l'efecte hivernacle’.

Mapa de Localització

Moll d'Espanya, s/n, 08039, Barcelona (41.377649, 2.184543)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X