Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Sant Jordi a l’Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? 23 d'abril de 2019
· Dies? Dimarts
· Hora? De 11:00h a 21:00h
· Adreça: La Rambla, 7
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

El dia de Sant Jordi, La Rambla s’omple de llibres i la cultura omple tots els racons. L’Arts Santa Mònica és un dels punts de trobada  i aquest any, amb motiu de la Diada, organitzen una jornada de portes obertes amb activitats molt atractives.

ARCA POÈTICA. Instal·lació artística i performance participativa

Asunción + Guasch

Claustre Max Cahner

El claustre Max Canher acull la instal·lació artística Arca Poètica. Aquesta instal·lació està realitzada en el marc de l’any Brossa. La Instal·lació acollirà a les 19 h una performance, dirigida pel poeta Antoni Clapés,  que comptarà amb la col·laboració dels visitants.

La instal·lació Arca poètica és una gran casa de paper suspesa en l’aire mitjançant una estructura interna i la força dels imants. En les seves parets s’hi projecta un text poètic d’Antoni Clapés. Tant en la naturalesa material com en la espiritual, l’arca ha simbolitzat, tradicionalment, aquell poder que fa que res es perdi i tot pugui renéixer.

La instal·lació passa a ser un dispositiu performatiu, de tal manera que es veu modificada: durant l'acció, el text es va buidant de mots per la participació activa dels assistents.

En aquest buidar-se, que és físic, el text es refà una vegada i altra, lliurant-se als participants, alliberant-se de les parets que el contenen i el fan visible. A mesura que desapareixen els mots, apareixien nous poemes, que acabaven desapareixent per tal de fer-ne aparèixer de nous... La paraula - llum, atrapada en el paper, s’esborra del seu suport físic per a perdre's en l'espai (projectant-se per les parets, mobiliari i assistents dins la sala) i el temps. Durant  la performance, alguns dels poetes participants llegiran poemes de Joan Brossa.

A causa que al llarg del temps que dura l'acció, hi ha sempre vàries persones alhora distribuïdes lliurament per les quatre parets de l’arca, resulta impossible  percebre l'obra de forma completa. Aquest fet, sumat a la recitació continuada, fa de la performance una acció complexa, finalment més sensorial que conceptual, d'evolució sincrònica i no diacrònica, on els estímuls (mots) funcionen de forma interdependent en la seva percepció visual i auditiva.

També podreu visitar gratuïtament les exposicions:

Pirulís. Columnes d’expressió lliure

David Torrents

Nivell 0

 

Import Wallonie-Bruxelles /Export Barcelona. Re-activate the City.

Cities Connection Project

Nivell 1 i espai Balcó

Aquesta Jornada de portes obertes està engalzada amb l'activitat 'Lletres Lliures' que es realitzarà al Palau Marc (Rambla, 8) durant el Dia de Sant Jordi.

 

Mapa de Localització

La Rambla, 7, 08002, Barcelona (41.377229, 2.175683)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X