Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Una flor, Un desig

· On? Davant del Palau de la Virreina
· Quan? 5 d'octubre de 2013
· Adreça: La Rambla, 99
· Organitza: Amics de la Rambla

Actes

Anualment La Rambla de les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i és tradició que el Col·lectiu de Floristes de La Rambla li dediquin una ofrena.

Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic i vicepresident d'Amics de La Rambla, Claret Serrahima, l'Escola d'Art Floral de Catalunya ha preparat una acció floral. La proposta és doncs, crear una peça de grans dimensions, una cargolera perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint una flor, sota el lema: “una flor un desig”.

A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, ha proposat a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré , construir una peça de 4mts d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner i així col·locar-hi les flors. Aquesta peça serà un cistell típicament català, la cargolera.

Posat que es celebra la diada de la Mare de Déu del Roser, les flors que s’hi col·locaran seran quasi 2.000 roses de colors variats que provindran d’Elig Flor, un productor de cultiu ecològic.

Podreu recollir les vostres flors – gratuïtament – a la parada Flors Carme de La Rambla (està just al davant del Palau de la Virreina).

Aquesta festa tindrà la particularitat d’unir la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, que en aquest cas són l’artesania de la cistelleria a l’art floral, creant una peça artística única i aconseguint que l’ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana. Això ha estat possible gràcies a la implicació de persones, entitats, escoles i empreses, que ha partir de la seva col·laboració, aporten a la ciutat una nova manera d’entendre una ofrena floral.

Esteu tots convidats a participar!!!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X