Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Vicenç Altaió, els ulls fèrtils" a l’Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? Del 30 d'octubre de 2019 al 12 de gener de 2020
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 7
· Telèfon: 93 567 11 10
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

Fins el 12 de gener de 2020 l’Arts Santa Mònica acull l’exposició “Vicenç Altaió, els ulls fèrtils”centrada amb l’aportació a la cultura de Vicenç Altaió.

Al llarg de la seva prolífica trajectòria, Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana, com ara J.V. Foix, Salvat-Papasseit, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho i Joan Brossa.

Aquesta exposició busca reconèixer i celebrar la seva aportació a l’agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies.

Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un dels projectes que aquesta exposició certifica. El propòsit de l’exposició és donar compte dels llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.

L’exposició porta per títol Ulls fèrtils com un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans i en un altre context. Ell va ser al dadaisme i al surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa per als artistes catalans del canvi de segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

Vicenç Altaió va ser director de l’Arts Santa Mònica i actualment és membre del Consell Assessor de La Rambla.

L’exposició es pot visitar gratuïtament de dimarts a dissabtes de 10 a 20 h i els diumenges i festius d’11 a 19 h.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X