Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

XIII Cicle de conferències al Palau Güell. El Palau Güell i el seu entorn

· On? Palau Güell
· Quan? 21 de març de 2024
· Dies? Dijous
· Hora? 19:00h
· Adreça: Carrer Nou de La Rambla, 3-5
· Organitza: Palau Güell

Xerrades

El Palau Güell organitza el XIII Cicle de Conferències del Palau Güell, en el qual presenten tres dels estudis més rellevants que s'han elaborat darrerament sobre aquesta obra mestra d'Antoni Gaudí. Tres mirades de persones expertes que compartiran el seu coneixement sobre el Palau, convidant-nos a descobrir noves facetes de l'arquitecte, de l'edifici i del seu entorn.

El dijous 21 de març s’analitzarà el Palau Güell i el seu entorn. La conferencia anirà a càrrec de Marta Piera.

El Palau Güell va ser construït entre 1886 i 1890 per Antoni Gaudí com a habitatge d’Eusebi Güell i la seva família. L’emplaçament escollit va ser el carrer Nou de la Rambla, llavors del Conde del Asalto, al barri del Raval. Aquest carrer, que uneix la Rambla amb l’avinguda del Paral·lel i la muntanya de Montjuïc, va ser obert al s. XVIII i, segons la guia de l’Exposició Internacional de Barcelona publicada al 1929, va esdevenir una de les vies més populars juntament amb “San Pablo y Marqués del Duero (vulgarmente conocida por Paralelo)”. En aquella època el Raval, o “barri xino”, era una zona conflictiva amb problemes de prostitució i de delinqüència.

Per què el nou palau dels Güell va ser construït en aquest emplaçament? Com era el carrer del Conde del Asalto, posterior Nou de la Rambla, des de la construcció del palau als anys 80 del segle XIX fins que el Palau Güell va passar a mans de la Diputació de Barcelona, l’any 1945?

Marta Piera

Arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya i llicenciada en Història de l’art per la Universitat de Barcelona, va obtenir una beca de formació al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona el 2012. Combina la doble disciplina realitzant estudis històrics d’edificis i d’elements arquitectònics (castell de Puig-reig, castell de la Tossa de Montbui, muralla de Gironella, Can Millet al Masnou, casa al carrer de Petritxol de Barcelona, Can Julià de la Muntanya de Santa Coloma de Cervelló), plans especials de protecció del patrimoni de diferents municipis (Rubió, Premià de Dalt, Sant Feliu de Guíxols) i la redacció de projectes de consolidació i de restauració de patrimoni i d’altres edificacions (castell de Mirambell). Ha publicat diferents articles sobre història, arquitectura i urbanisme. Coordina, des de 2017, el festival de l’arquitectura Open House Barcelona a l’Hospitalet. Del Palau Güell, ha fet un inventari dels grafits i gravats de l’antiga sala del cotxer.

Activitat gratuïta. Per motius d’aforament, cal reservar prèviament a l’adreça palauguell@diba.cat o al telèfon 934 725 775

 

Mapa de Localització

Carrer Nou de La Rambla, 3-5, 08001, Barcelona (41.379106, 2.174343)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X