Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de la Rambla presenta “Breu història de la Rambla” a la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin.

24 de gener de 2013

Ahir, dimecres 23 de gener de 2013, a les 19 h, es va presentar el llibre d’Enric Vila, “Breu història de la Rambla” a la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin. Amics de la Rambla va voler fer aquesta presentació a la Biblioteca del Gòtic ja que compta amb un important fons documental sobre la Rambla.

L’acte va comptar amb les presentacions de Joan Oliveras Bagués – president d’Amics de la Rambla – i Quim Torra – director general de Foment de Ciutat Vella – i amb la intervenció de l’autor del llibre – Enric Vila -.

“Breu història de la Rambla” és molt més que un llibre sobre les vicissituds i les anècdotes costumistes d’un carrer important. Enric Vila explica com la vida urbana forja les ciutats i les nacions, més enllà de la voluntat política dels poders hegemònics

Vila va explicar com la Rambla va oferir un espai per expressar-se a Barcelona després del desastre de 1714 i com va ser bàsica per modernitzar la ciutat i la identitat dels catalans.

Com a resposta a una pregunta del públic, l’autor va definir la Rambla actual com a “una oportunitat” o com diu al seu llibre “Tot i que no voldria fer-me falses il•lusions, em penso que som a les portes d’un nou esclat primaveral. Si finalment la primavera esclata, vull que aquesta vegada sigui llarga”

Les intervencions del públic assistent, molt interessat en el tema central del llibre, van posar punt i final a l’acte.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X