Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Barcelonins, compreu flors a La Rambla". Article d’opinió del president d'Amics de La Rambla al Tot Barcelona

8 d'abril de 2022

El diari Tot Barcelona ha publicat avui un article d’opinió sobre la tradició de la venda de flors a La Rambla. Aquí teniu l’article:

“Barcelonins, compreu flors a La Rambla”

Amb aquest reclam, l’any 1933, el Patronat de La Rambla de les Flors va reclamar a la població de Barcelona, una acció decidida amb la intenció de revitalitzar la vida i el comerç tradicional de La Rambla.

Malauradament, el missatge continua sent vigent, i la tradició de la venda de flors a La Rambla, una de les més estimades i que dona nom a un tram del passeig, encara necessita que els barcelonins la facin seva.

A La Rambla s’han venut flors des del segle XIII i, des de 1853, hi ha parades de flors que primer es muntaven i desmuntaven cada dia, i que després es van convertir en fixes. Són aquestes parades fixes les que han arribat fins ara. En queden 15 en peu i únicament 8 tenen activitat actualment.

Les parades de flors a La Rambla han acompanyat el dia a dia de moltes generacions de barcelonins omplint de vida el centre del passeig més important de la ciutat. Són aquestes flors les que han sigut motiu d’inspiració per a escriptors i artistes. Com deia Josep M. de Sagarra a La Rambla de les floristes: “És la sala de ball de Barcelona, I el sol ve a fer-hi de catifa d’or” o com va apuntar Federico García Lorca al discurs amb motiu de l’estrena de Doña Rosita La Soltera: “Como una balanza, la Rambla tiene su fiel y su equilibrio en el mercado de flores, donde la Ciudad acude para cantar bautizos y bodas sobre ramos frescos de esperanza y donde acude agitando lágrimas y cintas en las corones para sus muertos. Estos puestos de alegría entre los árboles ciudadanos son como el regalo del ramblista y su recreo… Nadie que visite Barcelona puede olvidar esta calle que las flores convierten en insospechable invernadero”.

Perquè aquestes parades continuïn omplint La Rambla amb colors i aromes, perquè aquestes parades continuïn omplint de vida la nostra ciutat, cal que tothom –administracions, el sector comercial i el veïnatge– s’impliqui. Cal que tothom defensi la tradició de la venda de flors a La Rambla.

Des d’Amics de La Rambla fa anys que defensem i promocionem aquesta tradició. Cada octubre organitzem la Festa Major de La Rambla amb les flors com a protagonistes i actualment amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Catalunya, Impulsem i Barcelona Activa, estem fent el projecte “Les flors, a La Rambla” que amb formació en l’ofici de florista i promoció de la cultura de la flor vol tornar a posicionar les flors de La Rambla en l’imaginari dels barcelonins.

Però ens cal suport i implicació. Si volem que l’Anna, la Carolina i la Mercè, el Pitu, la Laura, la Raquel, el Josep i els altres floristes continuïn oferint les seves flors al mig de La Rambla, cal que les administracions defensin i tinguin cura de les parades de flors de La Rambla i ens cal també que vosaltres, barcelonins i barcelonines, compreu més flors i, sempre que sigui possible, compreu més flors a les parades de flors de La Rambla!

Fermín Villar Chavarria és president d’Amics de La Rambla

 

 

 

 

Llegio l'article al Tot Barcelona

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X