Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Restaurant Núria presenta la il·lustració "confinada" per la Covid que completa els murals del seu gairebé centenari

29 de setembre de 2022

El  Restaurant Núria ha presentat  avui la il·lustració “confinada”, una nova peça que s’ha sumat a la col·lecció de murals que decoren les seves parets. “Confinada” representa la transformació i nova normalitat que viu la ciutat de Barcelona després de la pandèmia.

La il·lustració, feta per Mari Fouz, ha vist posposada diverses vegades la seva presentació a causa de les restriccions. Aquesta peça mural representa la Barcelona post pandèmica i el moment d’incertesa arran dels costos energètics i la pujada del preu dels aliments, del qual el restaurant Núria no n’és aliè.

Segons Mari Fouz, l’artista, la il·lustració “és un homenatge a les Rambles, la seva gent i la seva alegria, després d’uns anys molt difícils, i de benvinguda a la cada cop més establerta normalitat”.

Des de la seva obertura l’any 1926, el Núria ha vist el pas del temps i l'evolució de la ciutat de Barcelona i la seva gent des d'un enclavament emblemàtic i representatiu. El restaurant ha presenciat els millors i pitjors moments la capital catalana: des del naixement de la II República, passant per la Guerra Civil o la dictadura, fins a arribar a la Barcelona olímpica i la pandèmia generada per la Covid-19.

Com a testimoni de gairebé un centenari a la ciutat comtal, cada dècada les parets del restaurant es decoren amb una il·lustració representativa dels últims deu anys. Avui la il·lustració “confinada” ja ocupa els seu lloc juntament amb les altres nou peces murals de Lalimola (1930), Ignasi Blanch (1940), Miquel Ferreres (1950), Mercè Iglesias (1960), Toni Batllori (1970), Nazario Luque (1980), Dani Buch (1990), Laura Carreira (2000) i Óscar Nebreda (2010).

Durant la presentació d’aquest matí, Marcel Cortadellas, propietari del restaurant Núria i Racó del Núria, ha remarcat que “com a icona de la ciutat de Barcelona, el Núria segueix fidel a la voluntat d’oferir cuina local a preus honestos per a tots els ciutadans.”

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X