Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Tablao Flamenco Cordobés lliura el guardó Mezquita de Plata a les famílies Farruco i Galvan

2 de febrer de 2017

El Tablao Flamenco Cordobés va lliurar ahir la seva sisena Mezquita de Plata a les famílies Farruco i Galván en reconeixement a la seva aportació a l'art flamenc.

La Mezquita de Plata és un guardó honorífic que, des de 1973, el tablao de La Rambla lliura a diferents personalitats i entitats en defensa dels valors de l'art flamenc com a eina de cohesió i punt de trobada de la societat.

Una institució en el món flamenc, la bailaora barcelonina “La Chana”, va ser l'encarregada de lliurar la distinció a dues famílies: els Fernández Montoya “Farruco” i els Galván. Aquestes dues famílies han destacat, al llarg de generacions, per la seva influencia en l'estètica viva del ball flamenc en una varietat de registres que van del classicisme mes pur a l'avantguarda més agosarada.

Després del lliurament, Farru i Pastora Galván van ser els protagonistes de l'espectacle “Pastora Galván el Farru... y Sevilla”, un luxe que es pot veure al Tablao des de finals de gener i que va acabar amb la intervenció festiva d'altres membres de les famílies guardonades com José Galván, “El Carpeta” i Farruquito.

L'acte tenia un caràcter benèfic ja que totes les aportacions del públic, igualades per una aportació del Tablao Cordobés, van ser destinades íntegrament a Cáritas.

Pasqual Maragall, Turisme de Barcelona, Cristina Hoyos, el Doctor Joaquín Barraquer, Taller de Músics, l'Institut del Teatre, Fosforito, La Chana i Juan de Dios Ramírez Heredia són les altres persones i institucions que han rebut la “Mezquita de Plata” en les cinc anteriors edicions.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X