Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Ja arriba la Festa del Roser!!

28 de setembre de 2018

La Festa del Roser, que Amics de La Rambla organitza ininterrompudament des de l'any 1962, és la celebració anual amb la qual volem convidar a barcelonins i visitants a gaudir de La Rambla. Són dies en què la cultura, el lleure i els actes populars, sempre presents a La Rambla, conviden a tothom a ocupar l'espai públic i a viure intensament de l'eix central de Barcelona.

FESTA DEL ROSER 2018
Del 5 al 11 d'octubre

Aquest any celebrem la 56 edició de la Festa del Roser. Amics de La Rambla organitza aquesta festa recollint la tradició i afegint noves propostes. Un any més hem volgut que les flors prenguin el protagonisme de la Festa i molts dels actes estan relacionats amb la tradició de les flors a La Rambla.

Flors, cultura, tradició i participació amb la intenció d'apropar La Rambla als barcelonins convidant-los a redescobrir-la i a gaudir-la més que mai.

ACTES PREVISTOS

“LA RAMBLA EN FLOR”. Decoracions d'art floral a diferents edificis de La Rambla
Del 6 al 11 d'octubre

En un projecte d'Amics de La Rambla que compta amb la col·laboració de les entitats, comerços i veïns del passeig, es decoraran les façanes de diferents edificis i espais singulars de La Rambla. Aquest projecte es fa amb la col·laboració de l’Escola d’Art Floral i Paisatgisme i del Gremi de Floristes de Catalunya

Edificis i llocs decorats:

Taquilla de “Las Golondrinas”

Mirador Colom. Turisme de Barcelona

Garatge Atarazanas. Portal de Santa Madrona, 10

Arts Santa Mònica. La Rambla, 7

Intervenció Parcs i Jardins. Cultivem La Rambla. Rambla Santa Mònica

Museu de Cera de Barcelona. Passatge de la Banca, 7

Palau Marc. La Rambla, 8

Hotel Arc La Rambla. La Rambla, 19

Centro Galego de Barcelona. La Rambla, 35

Passatge Bacardí
Pau Bosch Domínguez i Raquel Domínguez amb la col·laboració dels Apartaments Rambles Bacardí.

Farmàcia La Rambla Barcelona. La Rambla, 44

Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51-59
Es pot visitar del 6 al 11 d’octubre de 10 a 18h.

Intervenció de les catifaires del Raval. Pla de l’Os. La Rambla
El grup de catifaires del Raval reprodueix el Mosaic que Joan Miró va dissenyar per encàrrec de l’Associació d’Amics de La Rambla.

Jardí de la Casa Ignacio de Puig. Hotel Petit Palace Boqueria Garden. Boqueria, 10
El jardí de la Casa Ignacio de Puig conserva elements romàntics, com la resta del que havien estat petits estanys, dues fonts de pedra i uns arbres característics d'aquests jardins, com els Cocculus laurifolius, til·lers i boixos. Tot i ser un espai privat està obert al públic, perquè està catalogat per l'Ajuntament. L'horari és de 10 del matí a 7 del vespre. S’hi pot accedir de dues maneres: travessant el vestíbul de l’Hotel Petit Palace Boqueria Garden o bé amb un ascensor situat al carrer d’Aroles. Tot i no tenir una decoració floral feta per l'ocasió, hem cregut interessant incloure-ho per donar a conèixer aquest petit oasi al cor de Ciutat Vella.

Parada de flors número 7. Flors Maria. Rambla Sant Josep
Flors a La Rambla és una intervenció que neix amb la intenció de promocionar la venda de flors a La Rambla com una tradició que cal preservar. També vol convertir-se en un altaveu per promoure l’art floral i la cultura de la flor. Aquesta intervenció continuarà un cop acabi la Festa del Roser per continuar recordant a barcelonins i visitants la importància de mantenir la tradició de la venda de flors a La Rambla. És una iniciativa d’Amics de La Rambla amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Barcelona, l’Escola d’Art Floral de Catalunya, el Mercat de la Boqueria, Impulsem i la direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona.

Palau de la Virreina. La Rambla, 99

Una flor, un desig
Direcció artística: Claret Serrahima i Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya. Realització: participació popular

Palau Moja. Portaferrissa, 1

Palau Moja The Catalan Heritage House. La Rambla, 118

Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, La Rambla, 115

Restaurant Moka. La Rambla, 126

Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Canuda, 6

Portes obertes al Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Dissabte 6 i diumenge 7 de 10 a 19 h.

Bar Núria. La Rambla, 133

Intervenció Gremi de Floristes de Catalunya. Rambla de Canaletes

Centre Comercial El Triangle. Plaça Catalunya, 1-4
A banda de decorar la seva façana, el Centre Comercial El Triangle, regalarà a tots els seus clients un test amb llavors que es podrà recollir el dissabte 6 d’octubre de 12 a 20 h i el diumenge 7 d’octubre de 12 a 18 h al Hall del Centre Comercial. Per obtenir el test, únicament haureu de fer-vos una foto amb el vostre telèfon i pujar-la amb el Hashtag #FestadelRoseraElTriangle

“VINE A DIBUIXAR LA RAMBLA”
Del 5 a l’11 d’octubre
Urban Sketchers Barcelona us convida a dibuixar La Rambla coincidint amb la Festa del Roser. Dissabte 6 hi haurà una trobada d’sketchers.

BALL AMB ORQUESTRA PER A LA GENT GRAN DE CIUTAT VELLA
La Rambla. Davant del Monument a Colom
Divendres, 5 d'octubre de 17 a 19 h

“UNA FLOR, UN DESIG”. Acció Floral
La Rambla 99, davant del Palau de la Virreina
Dissabte, 6 d'octubre a les 11 h

Per sisè any consecutiu i després de l'èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla convida a barcelonins i visitants a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes absoluts.

Anualment La Rambla de les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i era tradició que el Col·lectiu de Floristes de La Rambla li dediquessin una ofrena. Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic Claret Serrahima, l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint una flor, sota el lema: “una flor, un desig”.

A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, va demanar a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré , construir una peça de 4 m d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner i així col·locar-hi les flors. Aquesta peça és un cistell típicament català, la cargolera.

Posat que es celebra la diada de la Mare de Déu del Roser, les flors que s’hi col·locaran seran quasi 4.000 roses de colors variats.

Aquesta festa tindrà la particularitat d’unir la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, que en aquest cas són l’artesania de la cistelleria a l’art floral, creant una peça artística única i aconseguint que l’ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana. Això ha estat possible gràcies a la implicació de persones, entitats, escoles i empreses, que a partir de la seva col·laboració, aporten a la ciutat una nova manera d’entendre una ofrena floral.

XOCOLATADA POPULAR
La Rambla (davant del Cafè de l'Òpera, La Rambla 74)
Dissabte, 6 d'octubre a les 11 h

La Xocolatada popular que, cada any, ofereix el Cafè de l'Òpera és un dels actes amb més tradició de les Festes del Roser en què gairebé més de mil persones esmorzaran xocolata calenta i melindros gratuïtament al mig de La Rambla.
Activitat oberta a tothom.

TALLER DE CONTES
Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin. La Rambla, 32
Dissabte, 6 d’octubre a les 12 h

La Maleta dels Sentits. Amb Vivi Lepori.
Activitat oberta a tothom

CONCERT: JULES
Teatrino del Conservatori del Liceu. La Rambla, 51
Diumenge, 8 d'octubre a les 19 h

Aquest any portem al Teatrino del Conservatori del Liceu a Jules.

Jules és el projecte i nom artístic del músic, compositor, lletrista, cantant i filòleg barceloní Juli Farfán (abans conegut com Juli Fargo i Dr.Fargo). És un projecte que es mou entre el pop, el rock, l'indie, el folk i la cançó d'autor. El resultat d'aquesta combinació són unes cançons que estan farcides de melodies contagioses, ritmes variats i de vegades atípics, unes harmonies ben treballades, i unes lletres que bé poden ser punyents i reivindicatives o bé poden tractar de temes quotidians amb molta tendresa. Al Teatrino del Conservatori del Liceu, Jules presentaran el seu tercer disc “Poligons”.

Un concert ideal per aquest espai màgic i poc conegut de La Rambla.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

TEATRE: “LA RAMBLA DE LES FLORISTES” DE JOSEP MARIA DE SAGARRA
Teatre Poliorama. La Rambla, 115
Dilluns, 8 d'octubre a les 20:30 h

La companyia “Teatre pels descosits” representa aquest text de Josep M. de Sagarra al Teatre Poliorama, on es va estrenar el 21 de març de 1935.
El vers de Sagarra ens regala una comèdia costumista ambientada a mitjans del S. XIX amb La Rambla com a escenari i, també, com a protagonista.
Hi trobareu, senyors de bastó i barret de copa, floristes, senyorasses, escanyapobres, aprofitats, perduts, enamorats, baladrers i tota mena de passejants i badocs, que us faran riure, i emocionar.

FITXA ARTÍSTICA
Companyia Teatre pels descosits
Direcció Toni Navarro
Intèrprets: Dolors Roca, Joan Gisbert, Miquel Àngel Mateu, Tony López, Roser Casals, Toni Navarro, Gemma Marcó, Laura Pedemonte, Xavi Arroyo, Eudald Navarro, Carme Anglès, Jordi Cassany, Alicia Nicolás, Lurdes Sol, Manuel Millanés, Montse Carnacea, Mercè F. Roca, Enna Robles.
Figurants: Joan Prats, Dani Guisado, Albert Pedemonte, Valan Álvarez, Alfons Marente, Román Zabala, Laia Prats. Escenografia: Eduard Muniesa. Il·luminació: Marc Calabria. Disseny vestuari: Dolors Roca. Regidoria: Lourdes Castells.

ENTREGA DELS GUARDONS DE RAMBLISTA D'HONOR
Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona
Dimecres, 17 d'octubre a les 18 h

En un acte institucional, presidit per l'Alcaldessa de Barcelona (pendent de confirmació) i per la Regidora de Ciutat Vella, Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d'Honor. Els Ramblistes del 2018 són:
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

VISITES I PORTES OBERTES

Una de les intencions de la Festa del Roser és donar a conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Les visites guiades i les jornades de portes obertes són una de les millors oportunitats per descobrir La Rambla i alguns dels seus edificis i institucions més emblemàtics.

Totes les activitats són gratuïtes però la majoria de les activitats tenen places limitades. Per apuntar-se cal trucar al telèfon 93 317 29 40 i fer la reserva.

Visita a les instal·lacions de l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte 6 i diumenge 7 a les 16 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Descomptes en l’entrada a l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte 6 i diumenge 7
4 € de descompte sobre el preu de l’entrada

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
“Mirall de Paper”
“Natural / Artificial”
“auto-màtic” Fins el 7/10
De dimarts a dissabtes d’11 a 21 h. Diumenges i festius d’11 a 17 h.
Entrada Gratuïta

Visites guiades al Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59.
Diumenge, 7 d'octubre a les 11 h
Places limitades a 25 persones
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Viatges gratuïts amb “Las Golondrinas”
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Monument de Colom
Portal de la Pau
Entrada gratuïta per a les Rosers el diumenge 7 d’octubre.
Promoció 2x1 en la visita al Mirador de Colom + degustació de vi o cava. Del 5 a l’11 d’octubre

Entrades pel Museu de Cera de Barcelona
Passatge de la Banca, 7
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Museu Marítim de Barcelona
Av. Drassanes, s/n
Planetari Familiar
Diumenge, 7 d’octubre a les 11:30 h
Places limitades a 30 persones.
Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visites al Palau Güell
Nou de la Rambla, 3-5
Dissabte, 6 d’octubre
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visita guiada al Palau Moja
Portaferrissa, 1
Dissabte, 6 d’octubre a les 17 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visita guiada a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
La Rambla, 115
Dimarts, 9 d’octubre a les 16 h i a les 17:30 h.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Teatre Poliorama
La Rambla, 115
“Maremar” de Dagoll Dagom
Entrada gratuïta per a les Rosers. Dies 6 i 7 d’ octubre.
Aforament limitat. És imprescindible fer la reserva amb antelació. Telèfon. 93.3177599

La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
“En vano. Mar Arza”
De dimarts a diumenge y festius de 12 a 20 h
Entrada Gratuïta

RUTES

Ruta singular per La Rambla
Dissabte, 6 d’octubre a les 10:30 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

De la mà d’en Marc Piquer de Barcelona Singular, descobrireu racons poc coneguts de La Rambla i les històries que comerços, veïns i institucions del passeig amaguen.

La Rambla de les lletres. Ruta literària per La Rambla
Diumenge, 7 d’octubre a les 10 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Multitud d’escriptores i escriptors d’arreu han transitat pels diversos trams de La Rambla i, des de molts angles i moltes visions, li han rendit homenatge en novel·les, poemes o dietaris.

La Rambla és plena de gent a totes hores, però també és plena d’un enorme patrimoni literari invisible. Des de la font de Canaletes fins al monument a Colom, La Rambla de les Lletres és un itinerari que us proposa ramblejar de la mà de grans autors i autores per redescobrir-la de la mà de la Maria Nunes.

Veniu a La Rambla, Ramblegeu, gaudiu de La Festa del Roser!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X