Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Reobre la Barça Store Canaletes

2 d'agost de 2021

Després de molts mesos de tancament, la Barça Store Canaletes va tornar a obrir les portes el passat divendres 30 de juliol.

La botiga, que estarà oberta de 10 a 21 hores, reobre complint tots els protocols que marquin les autoritats sanitàries per garantir la seguretat dels clients.

Una botiga única

La Barça Store Canaletes està ubicada al número 124 de la Rambla i compta amb 1.900 m2 dividits en tres plantes on es pot trobar un amplíssim ventall de productes oficials del Club, des de roba esportiva fins a tota mena d’objectes de regal. Aquesta botiga, però, és molt especial, tant per la seva ubicació i context històric com pel concepte, ja que està plantejada com un espai d’experiències 100% Barça, amb la voluntat de donar impuls a la innovació i a les noves tecnologies en el negoci del retail.

L’espai ha pres com a inspiració elements decoratius com la ceràmica, molt present en les construccions de casa nostra, i motius iconogràfics del modernisme i el noucentisme, moviments fortament arrelats a Catalunya. Tot plegat s’ha realitzat respectant i integrant els detalls decoratius originals de l’edifici, com columnes i diversos treballs en fusta i marbre, que tenen un gran valor artístic.

Els jugadors donen la benvinguda

Els visitants que arribin al Barça Store Canaletes seran rebuts pels jugadors del primer equip, en format d’holograma, ubicats en un gran aparador que imita ser un vestidor. Sergio, Piqué i De Jong, entre d’altres, saluden els aficionats amb un gran somriure i els conviden amb els seus gestos a entrar a la botiga; un espai que vol anar més enllà de ser un magatzem comercial, per oferir als compradors una experiència Barça emocional, innovadora i cuidada al detall.

La planta 0 està dedicada principalment a la roba masculina i a les equipacions del primer equip i compta amb un espai central envoltat de pantalles led on es reprodueixen imatges del Camp Nou. Durant la construcció d’un mosaic, mentre la grada fa una onada o durant la celebració d’un gol. Un dispositiu audiovisual dinàmic i evolvent que, mentre el visitant escull la seva compra, el transporta a l’Estadi amb l’objectiu de fer-lo partícip del seu ambient i de les emocions que en ell s’hi viuen. Aquesta zona es completa amb una imponent rèplica de la font de Canaletes, una icona de l’imaginari culer que no podia faltar en un espai com aquest.

A la planta 1 s’hi troba la col·lecció de dona i les equipacions de les seccions professionals del Club. Hi destaca l’antic saló de te de l’Hotel Montecarlo (l’anterior ús de l’edifici) ara reconvertit en una sala on es respira el pas del temps presidida per un maniquí amb la samarreta de Leo Messi, que gràcies a un gran finestral també es pot veure des del carrer. Un futbolí proposa un partit simbòlic entre el Barça i un equip d’onze personatges de l’imaginari català i barcelonista, entre ells, Dalí, Montserrat Caballé o Joan Gamper. Un timeline en forma de mural recorda els grans moments de la història del Club i una àrea per adquirir entrades per al Camp Nou o per al Museu, completen la planta superior de la botiga.

Noves idees per personalitzar els productes

A la plata -1 es troba la secció de nens. Els més petits no oblidaran el seu pas per la nova botiga del Barça. En aquesta planta podran gaudir de diversos jocs sobre una gran pantalla led que detecta el moviment i que representa un petit camp de futbol, acompanyat d’una rèplica en miniatura d’una banqueta del Cam Nou. Aquesta planta és també la zona de personalització de les samarretes, l’anomenat Printing Lab, on els aficionats podran recollir la samarreta amb el seu nom. I al costat, s’estrena un nou espai que permet personalitzar altres objectes. Serà possible cosir un pegat a una bossa, imprimir la signatura del visitant en una pilota, posar un nom en un clauer o personalitzar un braçalet de capità amb el missatge que es desitgi.

Coincidències històriques

L’edifici de la Rambla on es troba aquest nou store es va construïr a finals del S. XIX i des del 1945 va ser ocupat per l’Hotel Montecarlo. Anteriroment, durant els anys 20 del segle passat, aquest edifici també va allotjar la seu del diari ‘Las Noticias’. Una feliç coincidència que ens transporta a l’origen de la celebració dels títols del Barça en aquest espai de la ciutat. Durant aquells anys els aficionats al futbol que volien saber què havia fet el seu equip s’apropaven a les portes de les redaccions dels diaris ‘Las Noticias’ i d’’El Sol’, situat també a la Rambla. A l’entrada d’aquests rotatius s’hi penjaven unes pissarres on s’apuntaven els resultats dels partits de cada jornada. Si el Barça guanyava, la victoria se celebrava allà mateix.

Seguint amb les coincidències, cal destacar també que el Gimnàs Soler, espai on Joan Gamper va fundar el FC Barcelona el 29 de novembre de 1899, al carrer Montjuïc del Carme, es troba a escasos 200 metres de la nova Barça Store Canaletes.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X