Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Aggregate #10" El Palau Güell al SonarExtra

· On? Palau Güell
· Quan? Del 15 al 19 de juny de 2022
· Dies? Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Hora? De 10:00h a 20:00h
· Adreça: Nou de La Rambla, 3-5
· Organitza: Palau Güell i Sonar

Música

Per primer cop, el Palau Güell s’inclou en la programació del Festival Sónar i forma part del SonarExtra, un recorregut amb tres intervencions sonores en diferents edificis del centre de Barcelona.

Sónar i el Palau Güell presenten en exclusiva a l’Estat espanyol una composició única per a hiperorgue concebuda pel grup berlinès Gamut Inc., integrat per Marion Wörle i Maciej Śledziecki.

Avui dia, Gamut Inc. són els compositors d’obres per a hiperorgue més destacats a escala internacional. S’han especialitzat en instal·lacions musicals innovadores, electroacústica i música feta amb màquines (machine music). Des de l’any 2011 treballen en el camp de la música instrumental feta per ordinador.

Gamut Inc. han treballat amb l’orgue del Palau Güell per crear Aggregate #10, una composició  que sonarà ininterrompudament del 15 al 19 de juny en l’horari d’obertura del Palau (de 10 h a 20 h).

Hyperorgan és un nou concepte que defineix els orgues tocats mitjançant un ordinador que, a través del sistema MIDI, permet accionar-ne els mecanismes i les sonoritats, de tal manera que s’arriben a assolir interpretacions impossibles per a un organista humà.

L’orgue del Palau Guell és un instrument construït el 2011 pel prestigiós taller Blancafort OM, que disposa de 1.386 tubs, dos teclats manuals de 56 notes i un teclat de pedal de 30 notes. És un dels pocs orgues de Catalunya equipat amb tecnologia MIDI i dotat d’un sistema replay que permet fer-lo sonar automàticament.

Aquest esdeveniment sonor ha estat possible gràcies a la col·laboració del Festival Sónar, el Palau Güell, el grup Gamut Inc., l’organista Albert Blancafort (Blancafort OM) i Santi Vilanova (Playmodes).

Art, ciència i tecnologia es donen la mà per portar la música i les arts als terrenys més avançats de la creació.

L’activitat està inclosa en el preu de l’entrada al Palau Güell.

Mapa de Localització

Nou de La Rambla, 3-5, 08001, Barcelona (41.379106, 2.174343)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X