Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Animals a Bord" al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona
· Quan? Del 27 de novembre de 2023 al 3 de març de 2024
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

Del 27 d’octubre de 2023 al 3 de març de 2024 es pot visitar al Museu Marítim de Barcelona l’exposició “Animals a Bord”.

Els animals i les persones han navegat en els mateixos vaixells durant molts segles. Les bèsties s’han embarcat cap a nous destins perquè la vida de la gent n’ha depès absolutament: per al conreu, el transport, la guerra, el consum... I han compartit embarcació —i espais— fins que, a partir dels anys setanta, les legislacions sobre el seu transport es van fer més estrictes.

D’una banda, es carregava bestiar viu per anar consumint-lo al llarg de la travessia: galls i gallines, porcs, xais... De l’altra, hi havia animals, com ara gats o gossos, que tenien unes feines assignades. També n’hi havia d'altres que s’hi colaven, fet que ocasionava la desesperació de la tripulació: rates, xinxes, paneroles i tota mena d’espècies que, en vaixell, han anat envaint nous territoris. I, evidentment, sempre s’hi han embarcat animals de companyia.

L’exposició sorgeix arran de les anècdotes que s’expliquen en una tertúlia que el Museu celebra periòdicament amb capitans ja retirats de la marina mercant. La mostra s’il·lustra amb fotografies cedides per col·leccions públiques i privades, i s’ha completat amb fotografies de mascotes a bord d’embarcacions, aconseguides mitjançant una crida a les xarxes socials. Així mateix, presenta elements lúdics com un photocall i jocs vinculats al relat de l’arca de Noè.

Es pot visitar gratuïtament de dilluns a diumenge de 10 a 20 h.

 

Mapa de Localització

Avinguda de les Drassanes, s/n, 08001, Barcelona (41.376334, 2.174793)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X