Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Berenar-tertúlia al Cafè de l'Òpera: "Personatges famosos i curiositats de La Rambla de Barcelona"

· On? Cafè de l'Òpera
· Quan? 11 d'abril de 2024
· Dies? Dijous
· Hora? De 17:00h a 19:00h
· Adreça: La Rambla, 74
· Organitza: Cercle Català d'Història

Xerrades

Nova edició dels berenars-tertúlies a l'emblemàtic "Cafè de l’Òpera”, de Barcelona. El Cercle Català d’Història us convida a la propera edició que tindrà lloc el proper dia 11 d'abril i que porta per títol, "Personatges famosos i curiositats de La Rambla de Barcelona".

El mot català Rambla prové de la paraula àrab ramla, que significa "banc de sorra". És un terme genèric i habitual als Països Catalans, i particularment al País Valencià, per designar un petit rierol generalment sec, que només s'omple en determinades èpoques de l'any, propi dels règims pluvials irregulars de la península ibèrica. Per extensió, una rambla és el llit d'un riu.

La primera constància escrita del terme en català data del 1249. En l'actualitat, aquesta antiga rambla fascina i canvia a cada pas, des de l'aroma de les flors a les figures humanes amb un constant anar i venir d'aquest riu de gent que la rambleja els 365 dies de l'any.

El passeig més emblemàtic i concorregut de Barcelona, La Rambla, esdevé en aquesta ocasió el protagonista de la nostra tertúlia. Descobrirem alguns dels personatges famosos relacionats amb aquest concorregut i bulliciós passeig i alguns fets curiosos també. Sabies que el passeig de La Rambla era esmentat l'any 1805 en un diari de viatge per Europa o que en ella tenim l'única estàtua casada del món?

De tot això i de molt més tractarem en la propera tertúlia a la qual esteu tots convidats.

El Cafè de l'Òpera és un espai emblemàtic, on recuperem les tertúlies intel·lectuals de vessant històric, patrimonial o artística catalana.

Inscripcions: info@cch.cat o telf. 619-579-870 / 690-381-496. Places limitades.
Preu: 5€. Cal reserva prèvia.

Mapa de Localització

La Rambla, 74, 08002, Barcelona (41.380966, 2.173856)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X