Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Co-creating opera", el Projecte de "La Gata Perduda" online

· Quan? 27 de febrer de 2023
· Dies? Dilluns
· Hora? De 15:00h a 16:00h
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Activitat Online

El proper dilluns 27 de febrer a les 15:00h tindrà lloc la presentació on-line de 'Co-creating Opera'. Els assistents es podran connectar a aquest esdeveniment en línia per seguir la presentació en anglès.

El llibre i el lloc web que l'acompanya (www.co-art.eu), que s'acaben de publicar, marquen el final del projecte Traction i pretenen compartir els aprenentatges de tres òperes exploratòries creades conjuntament amb comunitats de Barcelona, Portugal i Irlanda.
 
Aquesta guia no pretén ser un dogma del què cal fer, sinó suggerir, proposar o donar a conèixer, a partir de la nostra experiència, allò que considerem important a l'hora d'iniciar un projecte amb esperit comunitari.
 
La sessió tindrà una durada d'una hora i tindrà aquesta estructura:

  • Introducció a càrrec de Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu
  • Intervenció de Mikel Zorrilla, Cap de Projecte Tracció i representant del soci tecnològic Vicomtech.
  • Intervenció en línia de François Matarasso, expert mundial en processos artístics comunitaris i Coordinador Social i Artístic del projecte Traction.
  • Intervenció d'Irene Calvís, representant del Liceu dins del projecte Traction i responsable del programa social LiceuApropa.
  • Intervenció de Quimsaina Powers-Fernández, cantant de la coral La gata perduda.
  • Sessió de preguntes i respostes amb els assistents connectats.
  • Actuació de 6 membres de la coral La gata perduda.

Traction (2020-23) ha estat un projecte de recerca finançat per la UE que es va centrar en com l'òpera pot arribar a ser més inclusiva socialment i connectada amb comunitats diverses. La cocreació¬-que definim com el resultat de la feina conjunta d'artistes professionals i no professionals en igualtat de condicions- va ser el centre del projecte. També es va utilitzar tecnologia digital innovadora tant per donar suport a aquest procés com en les actuacions.
Els resultats, òperes completament noves presentades a Barcelona, Leiria i Lisboa, així com la primera òpera comunitària de realitat virtual del món a Irlanda, han superat les nostres expectatives, tant socialment com artísticament. El llibre i el lloc web ofereixen camins perquè altres puguin explorar, no només a l'òpera, sinó a les arts escèniques i de manera més àmplia. L'òpera és un art extraordinari que ha prosperat gràcies a la renovació constant. Veiem la cocreació com un pas més en aquest procés.


Per a connectar-se, cliqueu aquest enllaç:

https://youtube.com/live/fjdR-QVA3HU?feature=share

Connectar-se

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X