Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Exposició "Tapissos d'Antoni Tàpies, del dret i del revés" a l'Escola Massana

· On? Escola Massana. Sala Busquets
· Quan? Del 4 d'abril al 4 de maig de 2024
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres
· Adreça: Plaça de la Gardunya, 9

Exposicions

El pròxim dijous 4 d’abril, a les 12:30 h, l’Escola Massana Centre d’Arts i Disseny inaugura l’exposició “Tapissos d’Antoni Tàpies, del dret i del revés”.

Una mica d’història

Com s'explica al full de sala de l'exposició, al mes de maig de 1982, i amb la voluntat de provocar un diàleg entre artistes i alumnat, l'escola Massana dedica una exposició a Antoni Tàpies (amb obra cedida per la Galeria Maeght). L'èxit de la inauguració i del posterior col·loqui aconsegueix que al cap de pocs anys l'escola proposi a Tàpies la idea de realitzar dos tapissos a partir d’obres seves. I l'artista accepta.

Els tapissos

Aquests dos tapissos, que decoraven la Sala d'Actes de l'antiga escola i que actualment normalment estan penjats a la "nova" Sala d'Actes i a la Biblioteca, són els protagonistes de l'exposició. Amb motiu de la commemoració de la celebració del centenari del naixement d'Antoni Tàpies, l'Escola ha volgut donar-los visibilitat exposant-los de manera que puguem gaudir d'una visió completa de la superfície dels tapissos, tant del dret com del revés, per apreciar la matèria amb què estan fets, així com les textures que conformen la seva força i expressivitat.

A més, l'exposició té un segon caire pedagògic, i ens mostra el procés de creació d'un tapís: partint de les imatges, com s'arriba al cartó, les proves, els mostraris de diferents punts i fibres... i com a poc a poc es crea la paleta de textures, amb les que es perfila la imatge. Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Art Tèxtil crearan petites peces inspirades amb les textures del fons documental de l'Escola Massana.

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Mapa de Localització

Plaça de la Gardunya, 9, 08001, Barcelona (41.3809, 2.170828)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X