Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Jo, de petita, anava sempre al Moll" al Museu Marítim de Barcelona.

· On? Museu Marítim de Barcelona
· Quan? Del 6 de març a l'1 de setembre de 2022
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Av. de les Drassanes s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

Jo, de petita, anava sempre al moll és una exposició que reflexiona sobre la sostenibilitat i la pesca en un territori concret, la Barceloneta. L'exposició s'apropa a la comunitat pescadora de la Barceloneta per entendre els oficis i el present de la pesca. 

A través dels testimonis d'aquesta comunitat, emergeixen dos discursos: el del dol i la pèrdua de la pesca, i el de la necessitat de canvi i transformació de l'ofici. De fet, són les dones de la comunitat pescadora les que plantegen la urgència de la transformació dels oficis de la pesca. Només així, diuen, albiren un futur. Buscant respostes a com reinventar l'ofici, l’exposició surt del territori de la ciutat per mostrar com joves, homes i dones, de la mar Mediterrània estan reinventant l'ofici per fer-lo més sostenible. Aquesta sostenibilitat, però, interpel·la també el públic: quin paper té la ciutadania en un consum de peix sostenible?, què perd una ciutat quan no cuida la comunitat pescadora?

El títol de la mostra, Jo, de petita, anava sempre al moll és una radiografia del món passat, de com les dones eren apartades de la mar. I és una crida a repensar com ens relacionem amb la mar i amb la pesca en un món en transformació.

Es pot visitar de dimarts a diumenge i festius de 10 a 20 h

Mapa de Localització

Av. de les Drassanes s/n, 08001, Barcelona (41.376401, 2.174817)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X