Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“On the table” Ai Weiwei a la Virreina Centre de la Imatge

· On? VIRREINA CENTRE DE LA IMATGE
· Quan? 4 de novembre de 2014
· Adreça: La Rambla, 99
· Telèfon: 933161000
· Organitza: Altres

Exposicions

Aquesta tarda – a les 19:30 h – s'inaugura a la Virreina Centre de La Imatge l'exposició “On the Table. Ai Weiwei”, la primera retrospectiva a Barcelona de l'artista xinés Ai Weiwei.

La exposició proposa un recorregut complet per la vida i l’obra de l'artista a través de diverses peces i materials, en una proposta elaborada expresament a escala de les sales de La Virreina Centre de la Imatge.

La exposició permetrà conèixer la trajectòria artística d'Ai Weiwei, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l'artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina, alhora que està present als principals esdeveniments i col·leccions d’art contemporani.

On the Table. Ai Weiwei aprofundirà en les estratègies d’apropament i intervenció sobre la realitat a través de la imatge. Des d'una pràctica artística que inclou la fotografia i el film documental, l’escultura, el disseny i l’arquitectura, les imatges d’Ai Weiwei són operacions que transcendeixen formats i disciplines, infiltrant-se i circulant també per xarxes socials i àmbits relacionats amb la cultura popular.

A més de diverses obres clau per aprofundir en el treball d’aquest artista, a La Virreina es presentaran obres inèdites, noves produccions i instal·lacions específiques ideades per Ai Weiwei amb motiu d’aquesta mostra.

Una d'aquestes peces és la que inspira el nom de l'exposició, una taula procedent de l'estudi d'Ai Weiwei a Beijing.

La taula conserva milers de reunions en la seva memòria. Al seu voltant, s’hi han reunit professionals de tot el món amb l’artista per organitzar i discutir els projectes, publicacions i exposicions en què ha participat des de l’any 2000. La peça és, doncs, una evocació del desig de l’artista de dialogar i conversar, d’intercanviar i discutir idees i actituds a disposició de tothom que s’hi vulgui asseure durant l’exposició.

Tothom està convidat a participar en aquesta peça. Per fer-ho cal fer-se una foto de la interacció personal amb la taula amb la taula (una reunió, una conversa, un petit descans...) i puja-la a Instagram amb l’etiqueta #AWWOnTheTable. Totes les imatges entraran a formar part de la instal·lació. L’Institut de Cultura de Barcelona mostrarà aquestes imatges en el marc de l’exposició en les 4 tauletes d’aquesta instal·lació, així com al seu web, a http://lavirreina.bcn.cat/ca/exposicions/table-ai-weiwei.

ON THE TABLE. AI WEIWEI

Del 5 de novembre de 2014 a l'1 de febrer de 2015

08002 Barcelona

Telèfon:

Article de Ramblejant sobre el Palau de la Virreina
Article de Ramblejant sobre la Virreina. Centre de la Imatge
Web de La Virreina Centre de la Imatge

http://laramblabcn.blogspot.com/2010/08/palau-de-la-virreina.html
http://www.ramblejant.com/2010/08/la-virreina-centre-de-la-imatge.html

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X