Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Receptacles Orgànics

· On? Artesania de Catalunya
· Quan? 10 de febrer de 2014
· Adreça: Banys Nous, 11 08002. Barcelona
· Telèfon: 934674660
· Organitza: Altres

Exposicions

Dilluns 10 de febrer, a les 19:30 h, Artesania de Catalunya inaugura una mostra dedicada a l'Art Floral. Receptacles Orgànics es pot visitar fins el 16 de març de 2014.

Receptacles Orgànics és una mostra d'obres d'autor que parteixen d'una reflexió entorn el tema del receptacle que serveix de contenidor o de protecció: nius, ous, cistelles, copes, crisàlides... en la mostra té un protagonisme especial la cargolera que Amics de La Rambla i l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya van utilitzar en l'acció floral “Una flor, un desig” de les darreres Festes del Roser.

Anualment La Rambla celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i és tradició que el Col·lectiu de Floristes de La Rambla li dediquin una ofrena.

Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic i vicepresident d'Amics de La Rambla, Claret Serrahima, l'Escola d'Art Floral de Catalunya va preparar una acció floral: crear una peça de grans dimensions, perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint una flor, sota el lema: “una flor un desig”.

A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, va proposar a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré , construir una cargolera de 4mts d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca ,amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner on tothom va poder col·locar-hi les flors. Amb una important participació popular es van col·locar 2000 roses de colors variats.

L'art floral comprèn totes les petites o grans obres que es realitzen a partir de material vegetal. La recerca en art floral explora les disciplines que el configuren: materials vegetals, formes, proporcions i textures, a la vegada que s'endinsa en territoris plàstics propis d'altres artesanies buscant noves vies constructives, i per tant, nous llenguatges expressius revisionant i donat vida a un nou objecte que en aquest cas és un receptacle.

L'exposició vol donar a conèixer una nova faceta creativa de la professió dels floristes i donar l'oportunitat als creadors per divulgar la seva obra personal.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X