Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Sama-Bajau, nòmades de la mar" al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona
· Quan? Del 23 de novembre de 2023 al 17 de març de 2024
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Av. de les Drassanes s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

 El Museu Marítim de Barcelona dedica una exposició a l’ètnia Sama-Bajau

L'ètnia Sama-bajau viu a la mar de Sulu, entre Filipines, Indonèsia i Malàisia, i són l’única ètnia humana específicament adaptada a la mar. Tan sols van a terra per comerciar, construir embarcacions o enterrar els seus morts. Fa mil·lennis, els seus avantpassats es van anar especialitzant en l’explotació dels recursos marins.

Els Sama-bajau són una comunitat pesquera experta i han desenvolupat la capacitat de gestionar aquests recursos durant segles, sense exhaurir-los. Ara s’han d’adaptar a una realitat diferent a causa de la geopolítica, els conflictes i la discriminació.

El Museu Marítim de Barcelona té a les seves col·leccions diversos objectes procedents de les Filipines. Entre aquests objectes hi destaquen dues embarcacions completes, fetes al segle XIX i arribades a Barcelona el 1899: dues canoes d’un sol tronc inventades fa desenes de milers d’anys que ens remeten als orígens de la navegació i de la construcció naval. Per mitjà d'aquestes peces i de fotografies, l'MMB dedica aquesta exposició monogràfica als Sama-bajau, una cultura singular per la seva adaptació a la vida marina.

Es pot visitar gratuïtament de dilluns a diumenge de 10 a 20 h.

 

Mapa de Localització

Av. de les Drassanes s/n, 08001, Barcelona (41.376334, 2.174793)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X