Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Sant Jordi a La Rambla. Jornada de portes obertes a l'Ateneu Barcelonès

· On? Ateneu Barcelonès
· Quan? 23 d'abril de 2022
· Dies? Dissabte
· Hora? De 11:00h a 20:00h
· Adreça: Carrer de la Canuda, 6
· Organitza: Ateneu Barcelonès

Actes

Amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, l’Ateneu Barcelonès organitza una jornada de portes obertes. Visiteu el Palau Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès: la Biblioteca, la sala Pompeu Fabra, la sala d’actes Oriol Bohigas, les sales de conversa…

L’horari de la Jornada de portes obertes és d’11 a 20 h.

A banda, l’Ateneu ha organitzat una serie d’activitats complementàries i obertes a tothom.

Lectura en veu alta. De 12 a 14 h.

L’Ateneu us convida a participar a la "Lectura en veu alta de Sant Jordi". L’Ateneu recupera la tradició de llegir en veu alta textos d'obres destacades de la literatura catalana actual. Enguany recordaran, a través de la lectura de fragments emblemàtics de les seves obres, a Gabriel Ferrater, Joan Fuster i Guillem Viladot. Tots els qui hi vulgueu participar hi sou convidats!
Per apuntar-vos, cal trucar a Atenció al soci: Tel. 93 343 61 21 o bé enviar un correu electrònic a: lecturasantjordi@ateneubcn.cat

Cicle “Correspondències”. A les 18:30 h, sala Oriol Bohigas

Amb motiu dels 150 anys de l’Ateneu Barcelonès, s’organitza el cicle “Correspondències”. Espectacles produïts per l’Ateneu basats en cartes creuades entre escriptors que, bé que privades, són de gran interès i una font única d'informació sobre les seves vides i les seves obres.

Les cartes i els dies
Escrits entre Gabriel Ferrater i Helena Valentí
La inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar. Subtilment, la passió per la traducció i l'escriptura de Valentí i el plaer per escriure poesia d'ell es van desvetllant en aquestes cartes, poemes i escrits que corresponen als anys seixanta. Es van construir l'un a l'altra. Ella tenia gairebé vint anys i ell, amb trenta-vuit, ja deia que acabaria la seva existència abans de fer-ne cinquanta. Assistim a una relació que sura per sobre del clima irrespirable de la dictadura, de la qual se n'aparten en viatges per Europa i amb projectes literaris en el context cultural català.

Lectura dramtitzada dirigida per David Pintó.
Enric Cambray i Patrícia Bargalló, actors.
Andreu Gallén, compositor i pianista.

Inscripció prèvia obligatòria a: Tel. 93 343 61 21 o bé enviar un correu electrònic a info@ateneubcn.cat

Mapa de Localització

Carrer de la Canuda, 6, 08002, Barcelona (41.384641, 2.171647)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X