Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Sirenes en trànsit" al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona (Botigues de la Generalitat)
· Quan? Del 28 de juny al 2 d'octubre de 2022
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Av. de les Drassanes s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

“Sirenes en trànsit” és l’espai d’interpretació de les sirenes des d’una perspectiva LGTBIQ+ que podeu veure al Museu Marítim de Barcelona fins al 2 d’octubre.

Les sirenes són éssers mitològics que es troben enmig de diverses corporalitats: mig d’aigua i mig de terra; mig dona, mig ocell, mig peix, amb doble cua o amb una de sola.

Les sirenes simbolitzen històries molt diferents segons el context, des de les frustracions sexuals dels mariners al mar fins als perills de l’oceà i l’alteritat de territoris inexplorats. Des del vici que arrossega els homes cap a la mort fins a l’amor impossible. 

Però, què signifiquen les sirenes per a la comunitat LGBTQ+?

En aquest espai, Sacha Coward, historiador de l’art i col·laborador habitual dels Royal Museums of Greenwich, explica per què les sirenes són símbols tan poderosos per a la comunitat LGTBIQ+:  per la seva capacitat de transformació, perquè són éssers híbrids i fluids i pels poders màgics que tenen, com són la veu i la força. 

L’exposició repassa com des de l’antiguitat hi ha moltes històries de sirenes que estan relacionades amb la fluïdesa sexual i de gènere. De totes aquestes històries, cal destacar la que va escriure l’any 1837 el biromantic Hans Christian Andersen. I és que La Sireneta és l’expressió de l’angoixa patida per l’autor en ser rebutjat —amorosament— per un amic del qual s’havia enamorat. Avui, les sirenes —com a símbols— són habituals en gran part de les desfilades del Dia de l’Orgull.

Es pot visitar, gratuïtament, de dimarts a diumenge i festius de 10 a 20 h

 

Mapa de Localització

Av. de les Drassanes s/n, 08001, Barcelona (41.376401, 2.174817)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X