Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Sirenes en trànsit" al Museu Marítim de Barcelona

· On? Museu Marítim de Barcelona (Botigues de la Generalitat)
· Quan? Del 28 de juny al 2 d'octubre de 2022
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Av. de les Drassanes s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Exposicions

“Sirenes en trànsit” és l’espai d’interpretació de les sirenes des d’una perspectiva LGTBIQ+ que podeu veure al Museu Marítim de Barcelona fins al 2 d’octubre.

Les sirenes són éssers mitològics que es troben enmig de diverses corporalitats: mig d’aigua i mig de terra; mig dona, mig ocell, mig peix, amb doble cua o amb una de sola.

Les sirenes simbolitzen històries molt diferents segons el context, des de les frustracions sexuals dels mariners al mar fins als perills de l’oceà i l’alteritat de territoris inexplorats. Des del vici que arrossega els homes cap a la mort fins a l’amor impossible. 

Però, què signifiquen les sirenes per a la comunitat LGBTQ+?

En aquest espai, Sacha Coward, historiador de l’art i col·laborador habitual dels Royal Museums of Greenwich, explica per què les sirenes són símbols tan poderosos per a la comunitat LGTBIQ+:  per la seva capacitat de transformació, perquè són éssers híbrids i fluids i pels poders màgics que tenen, com són la veu i la força. 

L’exposició repassa com des de l’antiguitat hi ha moltes històries de sirenes que estan relacionades amb la fluïdesa sexual i de gènere. De totes aquestes històries, cal destacar la que va escriure l’any 1837 el biromantic Hans Christian Andersen. I és que La Sireneta és l’expressió de l’angoixa patida per l’autor en ser rebutjat —amorosament— per un amic del qual s’havia enamorat. Avui, les sirenes —com a símbols— són habituals en gran part de les desfilades del Dia de l’Orgull.

Es pot visitar, gratuïtament, de dimarts a diumenge i festius de 10 a 20 h

 

Mapa de Localització

Av. de les Drassanes s/n, 08001, Barcelona (41.376401, 2.174817)

També et pot interessar

Pirates al Museu
Museu Marítim de Barcelona

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X