Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

XIII Cicle de conferències al Palau Güell. El bestiari del Palau Güell

· On? Palau Güell
· Quan? 14 de març de 2024
· Dies? Dijous
· Hora? 19:00h
· Adreça: Carrer Nou de La Rambla, 3-5
· Organitza: Palau Güell

Xerrades

El Palau Güell organitza el XIII Cicle de Conferències del Palau Güell, en el qual presenten tres dels estudis més rellevants que s'han elaborat darrerament sobre aquesta obra mestra d'Antoni Gaudí. Tres mirades de persones expertes que compartiran el seu coneixement sobre el Palau, convidant-nos a descobrir noves facetes de l'arquitecte, de l'edifici i del seu entorn.

El Dijous 14 el bestiari del Palau Güell centrarà la conferencia que anirà a càrrec de Txema Romero i Vàngelis Villar.

Un cigne a la mènsula de la sala de confiança, un drac a la llar de foc del menjador, un cargol a la rampa de cavallerisses… El Palau Güell és ple d’ornamentació d’inspiració animal, real o fantàstica, així com d’elements decoratius i estructurals més abstractes però de referència zoomorfa o microscòpica, que formen part de la decoració del Palau en diferents estils i materials. Aquesta conferència ens presentarà algunes d’aquestes representacions, aturant-se en elements existents, però també en altres elements dispersos o desapareguts que s’han pogut identificar a partir de fotografies d’època.

Txema Romero Martínez

Doctor en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Director del Museu d’Art de Cerdanyola des de 2011, membre del Comitè Executiu de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, vocal de la Junta de Museus de Catalunya en representació de l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya i membre de la Comissió Nacional del Còmic i la Il·lustració Narrativa de la Generalitat.

Especialitzat en art i arquitectura catalana, sobretot dels períodes Modernista i Noucentista, ha treballat com a comissari i crític d’art en diverses exposicions, ponències i publicacions. Com a museòleg s’ha interessat per àmbits com la perspectiva social dels museus, l’accessibilitat i la inclusió, la salut i el benestar, la cocreació i el treball transversal i comunitari, entre d’altres.

Vàngelis Villar Vidal

Llicenciat en biologia i màster en gestió del patrimoni cultural per la UB. Responsable del departament d’activitats del Museu Olímpic i de l’Esport des de 2015.

La doble vessant que combina la formació científica i la gestió patrimonial li ha permès participar en diversos projectes d’identificació de flora i fauna en obres de període Modernista. També ha participat en projectes expositius de temàtica científica i divulgativa. Li interessa especialment la vessant social i comunitària que permet la difusió i divulgació del patrimoni cultural.

Activitat gratuïta. Per motius d’aforament, cal reservar prèviament a l’adreça palauguell@diba.cat o al telèfon 934 725 775

Mapa de Localització

Carrer Nou de La Rambla, 3-5, 08001, Barcelona (41.379106, 2.174343)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X