Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

XIII Cicle de conferències al Palau Güell. Gaudí i Domènech i Montaner, els iniciadors del Modernisme

· On? Palau Güell
· Quan? 7 de març de 2024
· Dies? Dijous
· Adreça: Carrer Nou de La Rambla, 3-5
· Organitza: Palau Güell

Xerrades

El Palau Güell organitza el XIII Cicle de Conferències del Palau Güell, en el qual presenten tres dels estudis més rellevants que s'han elaborat darrerament sobre aquesta obra mestra d'Antoni Gaudí. Tres mirades de persones expertes que compartiran el seu coneixement sobre el Palau, convidant-nos a descobrir noves facetes de l'arquitecte, de l'edifici i del seu entorn.

El dijous 7 de març s’analitzaran les figures de Gaudí i de Domènech i Montaner, els iniciadors del Modernisme. La conferencia anirà a càrrec de la Catedràtica emèrita de la UB Mireia Freixa.

Lluís Domènech i Montaner (30 de desembre de 1850-27 de desembre de 1923) i Antoni Gaudí i Cornet (25 de juny de 1852-10 de juny de 1926) són els dos arquitectes més significatius del Modernisme català. Només els separaven dos anys d’edat i Domènech, el més gran, va morir tres anys abans. Tanmateix, la seva trajectòria professional va ser molt diferent així com la personal, cultural i política, tot i ser ambdós personatges molt actius dins del catalanisme polític que tant va marcar la societat del moment.

Mireia Freixa

Catedràtica emèrita del Departament de Història de l’Art de la UB. Membre del GRACMON, Grup de Recerca en Art Català i Disseny Contemporani. Dins del grup, s’ha orientat cap a l’estudi de l’arquitectura i de les arts del disseny en el Modernisme i el Noucentisme. Acadèmica de número de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i membre de la Fundació Lluís Domènech i Montaner.

Ha realitzat nombroses estades de recerca en institucions com la Kingston University London o l’Art Institute de Chicago, i ha publicat estudis i recerques, com El modernismo en España (Càtedra, Madrid, 1986), Barcelona and Modernity. Picasso Gaudí Miró Dalí (Metropolitan Museum, Nova York, 2007), o Lluís Domènech i Montaner. Home de la renaixença. Arquitecte del Modernisme (Barcelona, Triangle Books, 2023). També ha comissariat les exposicions La Casa del Guarda del Park Güell (amb Mar Leniz, Barcelona, 2010), Modernisme. Arts, tallers, industries (La Pedrera, 2015); Josep Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya (amb Eduard Riu-Barrera, Museu d’Història de Catalunya, 2018) i Gaudí & trencadís (amb Marta Saliné, Palau Güell, 2023).

Activitat gratuïta. Per motius d’aforament, cal reservar prèviament a l’adreça palauguell@diba.cat o al telèfon 934 725 775

Mapa de Localització

Carrer Nou de La Rambla, 3-5, 08001, Barcelona (41.379106, 2.174343)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X