Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Aquest any... més Tast a La Rambla

14 de maig de 2019

El Tast a La Rambla creix i aquest any tindrà una durada de cinc dies (del 6 al 10 de juny), aprofitant el dilluns de la Segona Pasqua. El Tast a La Rambla, la 6ª Setmana de Gastronomia de Barcelona, oferirà més de 40 degustacions d’altres tants restaurants i pastisseries de la ciutat, a més de programar com és habitual activitats gratuïtes (showcookings, tallers de cuina, tastos o actuacions musicals) que completen l’experiència lúdic-gastronòmica més important de la ciutat.

La Rambla Santa Mònica es convertirà en el centre de l’esdeveniment, al mig de La Rambla, una quarantena dels restaurants i pastisseries més importants de la ciutat–alguns amb estrella Michelin com Enoteca, La Barra de Carles Abellán o Xerta Restaurant- presentaran la seva oferta en format tapa a un preu de 4 euros. Un any més, Tast a La Rambla mostrarà la cuina de reconeguts xefs com Carles Abellán, Carlota Claver, Christian Escribà, Germán Espinosa, Jordi Esteve, Xavier Franco, Nandu Jubany, Ariadna Julián, Meilan Kao, Fran López, Oscar Manresa, Ada Parellada, Paco Pérez, Carles Tejedor o Rafa Zafra, que també estaran presents al seu estand per transmetre cuina i amor per la ciutat.

Paral·lelament, alguns dels millors restaurants de La Rambla participen del 31 de maig al 6 de juny en la VI Ruta de Tapes. Podeu tastar les tapes participants en el concurs en els propis locals (Fonda España, Tablao Flamenco Cordobés, Lucía, Bar Lobo, Gats, Casa Guinart, Restaurant Amaya, Restaurant Moka, El Bosc de les Fades, Palau Moja, Pastisseria Escribà, Ultramarinos i Tapa Tapa Rambla).

Les novetats de la sisena edició

Els establiments participants es dividiran en cinc àrees temàtiques: Cuina d’Autor, Pastisseria, Tapes i platillos, Cuina Tradicional i, enguany, s’incorpora com a novetat la de Cuina Metropolitana, que comptarà amb els restaurants Follia, de Sant Joan Despí; La Bonaigua, de Sant Just Desvern, i This&That Co., de L’Hospitalet de Llobregat.

Sota la terrassa de l’Arts Santa Mònica, s’instal·larà una zona especial per a les famílies amb l’exposició “Som gent de profit”, una campanya de l’Agència de Residus de Catalunya per a conscienciar sobre el malbaratament alimentari també als més petits. “Som gent de profit” aprofitarà Tast a la Rambla per divertir també amb “La Nevera de Profit”, un espectacle per a tots els públics que inclou màgia, humor i conscienciació i que tindrà lloc a l’Escenari by Estrella Damm, un dels epicentres de la part lúdica de l’esdeveniment.

Al final de La Rambla, tocant a l’estàtua de Colom, l’escenari de la cervesera tornarà a acollir les actuacions musicals, en aquesta ocasió de Músics de Carrer de Ciutat Vella i de la Raval’s Band. L’Arts Sants Mònica serà un altre dels escenaris de l’esdeveniment, que acollirà les seves activitats didàctiques, amb la programació de showcookings, tastos i tallers tots de forma gratuïta. Aquest any destaca la ponència dels tres restaurants guanyadors de la segona edició del Premi Barcelona Restauració: Granja Elena, El Tomás de Sarrià i En Ville, aquest últim amb presència a la fira amb un estand.

L’organització de Tast a La Rambla 2019 comptarà novament amb personal del Casal dels Infants del Raval i amb alumnes de l’escola CETT. També es duran a terme altres accions de naturalesa sostenible com la col·laboració amb el projecte Remenja’mmm -iniciativa que té com a objectiu evitar el rebuig dels aliments en el sector de la restauració- o l’ús tant de gots com de vaixella biodegradable i compostable.

Com a  novetat i curiositat d’aquesta edició, els assistents podran adquirir, a l’estand de Des Garçons de Café, el davantal oficial de Tast a la Rambla dissenyat per la firma barcelonesa.

Tast a La Rambla

L’organització -formada per Amics de La Rambla i grup gsr-, té previst augmentar les 630.000 visites i les 120.000 degustacions de l’anterior edició. “En coincidir amb un festiu hem decidit ampliar un dia més el programa, per la qual cosa esperem un gran èxit de participació ciutadana”, expliquen els responsables de la iniciativa.

Aquesta fira va néixer el 2014 per impulsar tant La Rambla com el districte de Ciutat Vella en general. Es tracta d’un esdeveniment culinari que reivindica La Rambla com un gran eix lúdic barceloní mitjançant una proposta d’activitats gastronòmiques que pretén apropar l’alta cuina a tots els públics, tant ciutadans com visitants de Barcelona.

Organitzat per Amics de la Rambla i grup gsr, Tast a La Rambla compta amb el suport del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona i la conselleria de cultura de la Generalitat de Catalunya i amb el patrocini principal d’Estrella Damm. Coca-Cola, Royal Bliss, AlmondBreeze i Hostelgrup també patrocinen l’esdeveniment que compta amb la col·laboració de Cinzano, AperolSpritz, Juvé y Camps, Mieludo – Café Crem, Familia Torres, S.Pellegrino, Heura® - Foods for Tomorrow, DelaCrem, Des Garçons de Café i Torelló Viticultors, a més de Makro, un any més proveïdor oficial de l’esdeveniment.

Horaris

Del 6 al 10 de juny de 2019.

-Dijous 6 i dilluns 10 de juny: de 12,00 hores a 22,00 hores.

-Divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de juny: de 12,00 hores a 00,00 hores.

Preu especial per a socis d’Amics de La Rambla

Com en la darrera edició, els socis d’Amics de La Rambla teniu un descompte del 20% en els tiquets del Tast a La Rambla presentant el vostre carnet de soci a la taquilla que estarà habilitada per a vosaltres.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X