Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Cinc artistes vesteixen els pernils de Jamón Experience

5 de desembre de 2014

Jamón Experience, el primer espai divulgatiu dedicat al pernil, ha presentat cinc pernils personalitzats per Juli Capella, Nani Marquina, Amèrica Sánchez, Pati Núñez i Toni Arola. Aquests cinc artistes, els quals tenen en comú el guardó del Premi Nacional d'Innovació i de Disseny i la ciutat de Barcelona, han estat seleccionats per Dani Freixas, arquitecte de Jamón Experience, per iniciar aquest projecte cultural amb caràcter de continuïtat.

Cadascun dels artistes seleccionats ha interpretat a la seva manera una pota de pernil i a la vegada ha nomenat a un altre autor perquè desenvolupi la seva pròpia creativitat en la següent edició. Tots aquests pernils formen part ja d'una exposició permanent que es pot visitar, a Jamón Experience, tots els dies de l'any.

El dissenyador Toni Arola s'ha inspirat en el cap de l'aglà per realitzar la seva interpretació del pernil i ha cobert la pell de la pota amb aquest aliment.

Per a Juli Capella, la pota del pernil representa la “joia ibèrica” i per aquest motiu ha incrustat diamants de plàstic en tot el pernil.

L'actual presidenta del FAD, Nani Marquina, ha cobert la pota del pernil amb fragments de catifes del Pakistan de tons grana. Amb ells simula el procés de curació en el que el pernil es tapa amb draps.

Pati Núñez fa una reivindicació en favor dels porcs i ha pintat el pernil de color rosa amb la inscripció “coneix el que menges”. Segons la dissenyadora “els porcs són els animals més intel·ligents de la natura, hem de menjar menys pernil i el que mengem ha de ser ibèric”.

América Sánchez ha deixat el pernil de color natural i l'ha pintat la peülla de color vermell. El dissenyador “ha convertit” la peça al femení amb la inscripció “Jamona”.

Amb aquesta iniciativa Jamon Experience vol fer evident que el pernil també és cultura.

JAMÓN EXPERIENCE

La Rambla, 88-94
08002. Barcelona

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X