Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Dol per la mort de Francisco González Ledesma

4 de març de 2015

Amics de La Rambla vol expressar el seu condol per la mort de l'escriptor i Ramblista d'Honor Francisco González Ledesma que va morir el passat 2 de març.

Francisco González Ledesma va néixer al Poble Sec i va començar a treballar com a guionista de còmics i escriptor de novel·les de l'oest i romàntiques a la Editorial Bruguera. Era una feina mal pagada que exigia un ritme ràpid d'escriptura i així, sota el pseudònim de Silver Kane (i altres com Rosa Alcázar, Taylor Nummy, Silvia Valdemar o Fernando Robles), entregava una novel·la a la setmana.

Al 1948 va optenir el Premi Internacional de Novel·la de l'editorial Plaza y Janés per “Sombras Viejas”. La novel·la va ser prohibida per la censura franquista i no es va publicar. Això va fer que Francisco González Ledesma es dediqués a exercir d'advocat. Després va començar a treballara de periodista a “El Correo Catalán” i a “La Vanguardia”.

Els coneixements adquirits en l'exercici d'aquestes dues professions els va saber utilitzar en les seves novel·les que escrivia en el seu temps lliure. Va escriure “Los napoleones”, “Las calles de nuestros padres” i “Expediente Barcelona”. Les tres van ser prohibides i no es van publicar fins a l'arribada de la democràcia.

El reconeixement com a escriptor li va arribar l'any 1984 amb el Premi Planeta per “Crónica sentimental en rojo”. El protagonista de les seves novel·les és el comissari Ricardo Méndez que s'ha convertit en un clàssic de la novel·la negra des de la seva primera aparició a “Expediente Barcelona”. La seva darrera aparició va ser a “Peores maneras de morir” publicada l'any 2013.

Però a banda de Ricardo Méndez hi ha una protagonista que està sempre present a les seves novel·les: una ciutat de Barcelona on La Rambla té un paper destacat. Per aquest motiu, l'Associació d'Amics de La Rambla, va atorgar-li el guardó de Ramblista d'Honor l'any 1992.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X