Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Ple de L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui el Pla d'Usos de La Rambla

19 de desembre de 2014

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí el Pla d'Usos de La Rambla amb els vots favorables del Govern i del PSC. És una notícia excel·lent per La Rambla ja que aquest Pla d'Usos és una de les eines que ens permetran construir La Rambla que tots els barcelonins volem.

Fa més de 30 anys que l'Associació d'Amics de La Rambla va demanar una regulació dels usos de La Rambla i amb l'aprovació d'avui s'assoleix per fi aquesta important fita no tant de l'Associació com de Barcelona.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha defensat la iniciativa, que vol fomentar els establiments de caire cultural, mentre que la regidora socialista, Sara Jaurrieta, ha destacat que amb l’aprovació s’han establert les bases perquè la Rambla del futur esdevingui un passeig dels barcelonins. El president de l’associació Amics de La Rambla, Joan Oliveras Bagués, ha destacat que l’acord per al Pla d’usos culmina una reivindicació històrica d'Amics de La Rambla.“Avui al voltant de la Rambla s’ha produït un acord important i de ciutat. El moment aquell en el que la política fa prevaldre els interessos col·lectius per damunt dels interessos de partit”.

Amb aquest pla d'usos es busca millorar l’equilibri entre les necessitats dels residents i el manteniment de l’activitat turística i comercial de La Rambla, millorar la relació entre les activitats de concurrència pública i l’espai urbà, potenciar determinades activitats per a revitalitzar alguns sectors amb dèficit de serveis al resident o bé amb incapacitat morfològica d’adaptació als requeriments actuals dels establiments, regular algunes activitats no incloses en l’anterior Pla d’usos i que han suposat un impacte negatiu en el desenvolupament del barri i habilitar mecanismes per a potenciar la renovació i modernització dels establiments principalment de restauració.

Un cop aprovat el Pla d’usos, la feina de l'Associació continua conjuntament amb tots els partits que vulguin treballar plegats per a aconseguir una Rambla millor. Properament es presentarà el Pla Especial de La Rambla que regularà altres aspectes no inclosos en el Pla d'Usos amb la intenció d'iniciar una transformació de La Rambla per a convertir-la de nou en l'eix de referència per als barcelonins on l'equilibri entre l'activitat turística i altres activitats autòctones sigui possible.

El Pla Especial de La Rambla serà l'eina que, conjuntament amb el Pla d'Usos aprovat avui, ens permetrà dibuixar una Rambla de futur molt millor.

La Rambla i Barcelona estan d'enhorabona!!

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X