Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Els veïns de La Rambla demanen més control de l'incivisme

17 de febrer de 2017

Ahir va tenir lloc, al Cafè de l'Òpera i convocada per Amics de La Rambla, una reunió de veïns de La Rambla per tractar els temes que més els preocupen. Hem d'aconseguir que viure a La Rambla sigui més agradable i que els veïns que encara viuen al passeig es trobin còmodes i no marxin.

L'incivisme a les nits – i els problemes que es generen per aquestes actituds incíviques - és el principal problema amb el que es troben els veïns.

Un tema que també és motiu de queixa per part dels veïns és l'augment indiscriminat de captadors de tot tipus de negoci (restaurants, oci nocturn, prostitució, associacions cannàbiques...) que fa que passejar per La Rambla a certes hores esdevingui molt incòmode.

L'endarreriment en l'aplicació del Pla Especial d'Ordenació ja aprovat, fa que algunes mesures previstes com l'eliminació de l'aparcament en superfície, la desaparició dels llocs dels antics ocellaires i d'altres elements com armaris de serveis i cabines telefòniques, no es porti a terme. Cal fer-ho amb urgència per prioritzar cada cop més al vianant.

La Boqueria també és vista amb preocupació pels veïns que volen que continuï sent un mercat on poder comprar aliments per davant d'altres activitats més dirigides al visitant ocasional.

Altres temes importants que cal solucionar per millorar la qualitat de vida dels veïns són un major control dels pisos turístics il·legals (a La Rambla hi ha molts més d'il·legals que de legals) i el manteniment dels elements patrimonials (com les fonts) en perfecte estat.

Els veïns també demanen una sensibilitat major dels comerciants vers els veïns. Cal que els comerciants de La Rambla vigilin la neteja i l'ordre del seu entorn i siguin més curosos amb la relació amb els veïns del seu entorn més proper.

També es van fer interessants propostes com la d'organitzar activitats culturals i concursos per portar infants i joves al passeig. També organitzar activitats culturals que ajudin a sensibilitzar a l'opinió pública i recordar-lis que La Rambla és de tots els barcelonins. Altra proposta, més puntual, demanava recuperar l'antic quiosc modernista de Canaletes.

Amics de La Rambla organitza de manera periòdica aquestes reunions de veïns i veïnes per conèixer les seves preocupacions i buscar solucions que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a La Rambla.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X