Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La llibreria Pompeia, el Museu Marítim de Barcelona i Juli Capella són els Ramblistes d'Honor 2022

10 d'octubre de 2022

Amics de La Rambla lliurarà el pròxim 24 d’octubre els guardons de Ramblista d’Honor a la llibreria Pompeia, al Museu Marítim de Barcelona i a Juli Capella. El lliurament dels guardons tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en un acte presidit per una representació del govern municipal i pel president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1961, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de La Rambla. Fa uns anys Amics de La Rambla va reorientar l’objectiu del guardó per tal de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

Per tal de valorar la idoneïtat dels guardonats, Amics de La Rambla ha cregut necessari crear un jurat representatiu de la societat civil de la nostra ciutat.

El Jurat que  ha escollit els Ramblistes d'Honor aquest any està format per: David Bassa, Iosu de la Torre, Sergi Doria, Carles Escolà, Jordi Fernández, Elena Freixa, Enric Nogueras, Oriol Nolis, Joan Oliveras Bagués, Ana Pantaleoni, Ramon Pellicer, Sergi Saborit, Álex Sàlmon, Enric Sierra, Roser Tiana, Sergi Vicente i el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

ELS GUARDONATS DEL 2022

El jurat dels guardons de Ramblista d'Honor i la Junta Directiva d’Amics de La Rambla, un cop valorades totes les candidatures presentades i després de tres votacions, ha decidit atorgar els guardons de Ramblista d'Honor a: la llibreria Pompeia, al Museu Marítim de Barcelona i a l’arquitecte Juli Capella.

LLIBRERIA POMPEIA

La Junta Directiva d’Amics de La Rambla ha volgut atorgar a la Llibreria Pompeia, en l’any del seu centenari, el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva llarga història, a la seva vinculació amb el barri i al seu paper rellevant en la difusió de la cultura a Ciutat Vella.

La llibreria Pompeia va ser fundada l’any 1922 al carrer Cardenal Casañas número 5. Des de la seva petita i atapeïda botiga, tres generacions de la família han assortit de llibres i d’objectes de papereria als veïns i comerciants del Gòtic i de La Rambla. Aquest any, la Pompeia fa 100 anys.

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA

El Jurat dels Guardons de Ramblista d’Honor 2022 ha volgut atorgar al Museu Marítim de Barcelona el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement al seu paper fonamental per a la difusió de la cultura marítima a Barcelona i a la seva vinculació i generositat amb les entitats del barri.

JULI CAPELLA

El Jurat dels Guardons de Ramblista d’Honor 2022 ha volgut atorgar a Juli Capella el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva trajectòria professional, al seu mestratge i al seu compromís crític amb la ciutat.

ACTE DE LLIURAMENT DELS GUARDONS

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 24 d’octubre a les 18 h al Saló de Cent de Barcelona. L’acte serà presidit per una representació del govern municipal i pel president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X