Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla torna a bategar amb força

30 d'agost de 2017

Amb la retirada dels homenatges espontanis que en els darrers dies havien aparegut a diferents espais de La Rambla, el passeig accelera la seva tornada a la normalitat. Totes aquelles persones que encara vulguin fer el seu homenatge deixant flors en senyal de dol per les víctimes de l’atemptat, poden fer-ho a La Rambla Canaletes on encara hi ha un espai habilitat per fer-ho (Al capdamunt de La Rambla).

Tot i la tristor i el dol, La Rambla va començar a respirar a l'endemà de l’atemptat. Tímidament primer i amb la força que la caracteritza després. Barcelonins i visitants han volgut demostrar que La Rambla és de tothom i que res ni ningú ens la prendrà.

Us fem ara un petit resum de reunions i actes que han tingut lloc aquests dies:

TROBADA AMB L’ALCALDESSA DE BARCELONA

Dimarts 22, Amics de La Rambla va tenir una primera reunió amb l’Alcaldessa de Barcelona Ada Colau que va agrair als comerciants de La Rambla la seva solidaritat amb tots els afectats pels atemptats. A la reunió – que va comptar també amb l’Assistència d’altres associacions i gremis – va assistir també el tinent d’alcalde Jaume Collboni que va fer un primer balanç de les afectacions per l’atemptat.

TROBADA AMB LA VICEPRESIDENTA DEL GOVERN

Dijous 24, Amics de La Rambla va ser una de les entitats convidades a la reunió que es va fer a la Delegació del Govern amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria i el delegat del Govern Enric Millo.

A banda del president, Fermín Villar, i d’una representació de la Junta Directiva, a la reunió ens van acompanyar diferents comerciants i veïns de La Rambla.

HOMENATGE A LES VÍCTIMES

Dijous 24 el Museu Marítim de Barcelona va acollir un acte memorial de caràcter inclusiu i obert a la ciutadania. L’acte va reunir 800 persones de diferents sensibilitats religioses, laiques i atees per homenatjar les 15 víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

L’acte va acabar amb una ofrena floral preparada per algunes floristes de La Rambla.

MANIFESTACIÓ NO TINC POR

Dissabte 26 va tenir lloc la manifestació ciutadana “No tinc por” que va aplegar a mig milió de persones.

Una capçalera ciutadana amb 75 representants dels cossos de seguretat i d’emergència, d’Amics de La Rambla i d’altres entitats i veïns de la Rambla, va recórrer el passeig de Gràcia, des dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. Acompanyats d’una pancarta amb el lema “No tinc por”, és precisament a aquests col·lectius a qui s’ha volgut agrair especialment la seva resposta durant i després dels atemptats. Han estat acompanyats d’entitats de drets humans i contra el racisme, seguits després per les autoritats i els milers de persones que s’hi van sumar.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X