Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L'Institut Municipal de Parcs i Jardins renova l'arbrat de La Rambla

27 d'octubre de 2015

Aquesta setmana acabarà l'actuació de renovació de l'arbrat de La Rambla que l'Institut Municipal de Parcs i Jardins va iniciar el passat dia 13 d'octubre.

A La Rambla s'han renovat 23 arbres de l'espècie Platanus x acerifolia. El motiu de la seva retirada és bàsicament el mal estat en que es troben els exemplars retirats degut a podriments i/o xancres existents en branques i tronc. També s'han retirat els arbres joves que presentaven un creixement nul i que, per tant, no tenien futur.

Donat que La Rambla és un lloc emblemàtic i el arbrat de La Rambla està catalogat en el seu conjunt, s'han plantat arbres de la mateixa espècie per substituir als elements retirats i mantenir el conjunt.

S'ha retirat un total de 23 arbres i s'han replantat 31 Platanus x acerifolia.

Aquesta actuació està inclosa dins el Pla de Renovació d'arbrat que es duu a terme aquest any i en el que està previst que es retirin – a tota la ciutat – uns 700 arbres i es plantin 900 unitats. Amb aquesta actuació es vol aconseguir que l'arbrat de la ciutat constitueixi una infraestructura verda de qualitat oferint el màxim de serveis ecosistèmics, ambientals i socials, donar als arbres els requeriments que necessiten, dotant-los d’espai aeri i radicular i millorant la disponibilitat d’aigua en els sòls, disposar d’un arbrat sa i segur, amb un ús més eficient dels recursos al minimitzar les despeses de manteniment, facilitar la compra del material vegetal, aconseguint les quantitats i mides necessàries, i amb una major qualitat, gràcies a la planificació i seleccionar espècies adaptades, tant a la climatologia de Barcelona, com a les condicions urbanes .

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X