Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

(Re) descobreix La Rambla, una invitació (gratuïta) a retrobar-se amb La Rambla i la seva història

11 de febrer de 2024

Del  25 de febrer al 29 de març, Amics de La Rambla ofereix 12 rutes gratuïtes per ramblejar i retrobar-se amb La Rambla

(Re) descobreix La Rambla proposa sis rutes diferents que permeten descobrir diferents aspectes de la història de La Rambla i de la ciutat

En aquesta edició s’afegeix una nova ruta al catàleg de les edicions anteriors “La Rambla bressol dels transports de Barcelona”

Després de l’èxit que va tenir la primera edició de (Re) descobreix La Rambla el passat 2023, Amics de La Rambla ha preparat una nova invitació a ramblejar amb 12 rutes gratuïtes.

Les rutes, per les que cal inscripció prèvia a la pàgina d’Amics de La Rambla, volen ser una invitació a retrobar-se amb La Rambla i a descobrir aspectes de la seva història que sovint desconeixem.

Aquestes rutes son part del projecte “La Rambla, un nou model de turisme urbà” un projecte en el qual la col·laboració publicoprivada és imprescindible. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, de GetYourGuide com a patrocinador principal i d’altres empreses i institucions.

Nova ruta: “La Rambla bressol dels transports de Barcelona”

En aquesta segona edició de (Re) descobreix La Rambla, s’afegeix la ruta “La Rambla bressol dels transports de Barcelona” que permet repassar la història del transport públic a la ciutat amb el punt de mira sempre centrat en La Rambla com a bressol de moltes de les maneres de moure’s per la ciutat.

A La ruta, de la mà del guia Manuel Marina de l’equip de CultRuta, es parlarà de carruatges, de tramvies, de carrosses i d’altres vehicles, sense oblidar la desapareguda estació de “Fernando” i les llegendes i rumors al voltant del transport i les seves estructures ocultes.

Sis rutes diferents, sis maneres de ramblejar

Hi ha moltes maneres de conèixer millor La Rambla. Cada una de les rutes que Amics de La Rambla proposa, ofereix una visió diferent de La Rambla i de la ciutat.

En aquesta ocasió es recuperen rutes que Amics de La Rambla fa temps que ofereix de manera gratuïta per millorar el coneixement i l’estima vers La Rambla.

Visitants il·lustres a La Rambla” fa un recorregut històric per aquells personatges que l’han visitat i han deixat empremta: Buffalo Bill, Chopin, Maria Callas o Albert Einstein són alguns dels protagonistes d’aquesta ruta.

La Rambla. Univers literari” se centra en els escriptors, les escriptores i els relats que parlen de La Rambla.

La Rambla més fosca” permet recuperar els episodis més sòrdids de la història. Una ruta feta amb crims, llegendes fosques, policies i gent de mala vida. Hi ha dues rutes diferents que se centren en els dos barris dels quals La Rambla és frontissa.

La Rambla al detall” és una ruta que ens explica la història de La Rambla seguint els elements que la història ha deixat al passeig: fonts, plaques, escultures...

Totes les rutes són gratuïtes, però com tenen les places limitades, cal inscriure’s prèviament a https://www.amicsdelarambla.cat/cat/re-descobreix-la-rambla/inici .

Aquest és el calendari previst:

 • La Rambla, bressol dels transports de BCN (català). Diumenge, 25 de febrer a les 11 h
 • La Rambla Fosca. Gòtic (espanyol). Divendres, 1 de març a les 18:30 h
 • La Rambla Fosca. Gòtic (català). Divendres, 8 de març a les 18:30 h
 • La Rambla, bressol dels transports de BCN (espanyol). Diumenge, 10 de març a les 11 h
 • La Rambla Fosca. Raval (català). Divendres, 15 de març a les 18:30 h
 • La Rambla, bressol dels transports de BCN (català). Dissabte, 16 de març a les 11 h
 • La Rambla al detall (català). Diumenge, 24 de març a les 11 h
 • La Rambla Fosca. Raval (espanyol). Dilluns, 25 de març a les 18:30 h
 • La Rambla Fosca. Gòtic (català). Dimarts, 26 de març a les 18:30 h
 • La Rambla Fosca. Raval (català). Dimecres, 27 de març a les 18:30 h
 • Visitants il·lustres a La Rambla (català). Dijous, 28 de març a les 11 h
 • La Rambla. Univers literari (català). Divendres, 29 de març a les 11 h

Les rutes (Re) Descobreix La Rambla són part del projecte “La Rambla, un nou model de Turisme Urbà” amb el que Amics de La Rambla vol convidar a tothom a ramblejar. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de GetYourGuide. Les rutes estan parcialment finançades amb l’impost turístic.

Rutes online també disponibles

I per aquells que no s’hagin pogut apuntar a les rutes amb guia,  també estan disponibles tres rutes online que es poden fer amb l’ajuda d’un dispositiu mòbil: La Rambla Familiar, La Rambla Nostàlgica i La Rambla Canalla.

Aquestes tres rutes són les que es van poder fer en el Rambling que Amics de La Rambla va organitzar el passat desembre. Des d’aquell dia estan disponibles online per tothom que vulgui jugar a La Rambla aprenent detalls de la seva història.

Les tres rutes proposen un passeig-joc per La Rambla amb preguntes i es poden fer sols o en grup:

 • La Rambla Familiar. Una ruta pensada pels que volen gaudir i divertir-se en família a La Rambla amb activitats lúdiques que els descobreixin els secrets millor guardats del passeig. Podreu visitar, entre altres, els següents espais: Galeries Maldà, Las Golondrinas, L’Aquàrium de Barcelona i McDonald’s Rambla.
 • La Rambla Canalla. La més gamberra, oculta i misteriosa. La Rambla Canalla us convida a aquest homenatge a la Barcelona de nit, de la festa i de la passió. Les proves us portaran a, entre  altres, aquests espais: Museu de l’Eròtica de Barcelona, Hotel Oriente, Tablao Flamenco Cordobés i Las Golondrinas.
 • La Rambla Nostàlgica. La Rambla nostàlgica és una ruta dissenyada perquè grans i petits recuperin la història de La Rambla i comparteixin visions intergeneracionals d’aquest carrer. Un passeig pels espais més mítics de La Rambla, els establiments més emblemàtics... podreu visitar, entre altres, els següents espais: Restaurant Moka, Hotel Le Méridien Barcelona, Mercat de la Boqueria, Hotel Oriente, Arts Santa Mònica, Hotel 1898 i Las Golondrinas.

Les rutes online del Rambling estan disponibles a la web d’Amics de La Rambla  ( https://www.amicsdelarambla.cat/cat/rambling/rambling) i compten amb el suport tecnològic de la startup catalana Identify Travel (https://www.identifytravel.app/ ).

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X