Tast a La Rambla, del 8 a l'11 de juny a la Plaça de Catalunya
29 de maig de 2023
Ajuntament i l’organització (Amics de La Rambla i grup gsr, han pactat un espai provisional, al “rovell de l’ou” de la ciutat, per evitar les obres de La Rambla
L’essència de la fira es manté i vol fer baixar els barcelonins fins a tocar de La Rambla, motivats per la gastronomia
Avui dilluns 29 de maig, s’ha presentat a la Cerveseria Canaletes la novena edició del Tast a La Rambla que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny a Plaça de Catalunya, una ubicació provisional consensuada entre l’Ajuntament de Barcelona i els organitzadors: l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i grup gsr. El motiu del canvi en la instal·lació és evitar les obres de la Rambla de Santa Mònica.
Aquest gran festival culinari de caràcter anual manté la seva essència: utilitzar la gastronomia per a motivar als barcelonins a que baixin al centre de la ciutat, enguany a la Plaça de Catalunya, just a tocar de La Rambla. La 9ª Setmana de Gastronomia de Barcelona comptarà amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de Barcelona, que aproparan els seus plats i degustacions durant 4 dies a autòctons i visitants. La fira té de nou el suport dels Districtes de Ciutat Vella i de l’Eixample (Ajuntament de Barcelona) i enguany també de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca, empresa pública de promoció dels productes agroalimentaris catalans, així com del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball.
A la roda de premsa han assistit Agnès Russiñol, directora del CCAM del Departament d’Empresa i Treball; el regidor en funcions del Districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, qui ha destacat que “la Plaça de Catalunya és, al igual que La Rambla, un espai públic a conquerir per la ciutadania”; a més dels organitzadors de l’esdeveniment, Fermín Villar, president d’Amics de La Rambla i qui ha assegurat que l’esdeveniment està “consolidat” després de 9 anys i que enguany tornarà a “posar en valor la força del teixit de restauració i gastronomia de la zona”; juntament amb Roser Torras, directora de grup gsr, amb un discurs en la línia de “donar visibilitat als cuiners de Barcelona i a les empreses d’alimentació i beguda que sostenen un sector a l’alça”. Per la seva banda, Ramon Sentmartí, director general de Prodeca ha comentat que el Tast a la Rambla és una “cita única per tal de fomentar la tasca de productors del territori i connectar-la amb els cuiners i restauradors de casa nostra”.
Un any més, han participat de la presentació alguns dels xefs de restaurants, bars, pastisseries i col.laboradors que estaran presentes a la fira, com l’Informal by Marc Gascons, Nectari, Grupo Ceviche, Hotel Casa Vivi Fauna, Gaig, Taberna Kamikaze, Hotel Almanac, Pastisseria Canal, L’Atelier, Grupo No hay Mañana, Babula Bar 1937, Familia Nuria, Restaurant Moka, Pepa Tomate, Fonda España, Josper y grup Damm.
Els plats, tapes i postres es podran adquirir per 5 euro i les begudes a partir de 2 euros. La cita comptarà amb dos espais de Showcooking que acolliran demostracions gratuïtes en viu de cuina de diferents territoris i tastos a càrrec d’alguns dels col·laboradors de la fira.
Els plats del Tast a La Rambla
Família Nuri David Noguera. Arrós de secret i bolets amb maionesa de kimchi i llima
Casa Xica Raquel Blasco & Marc Santamaría. Arrós fregit amb porc a la cantonesa i kimchi
Restaurant Moka Marc López. Botifarra del Perol amb cremòs de mongetes blanques
Restaurant Informal Alejandro Loaiza. Brioix amb mantega fumada, salmó, mango, curry verd i cotnes de ‘Ral d’Avinyó’
Restaurant Telefèric Aziza el Bachiri. Brioix de tàrtar de tonyina marinada, guacamole i maionesa de llima, xipotle i ceba ‘crispy’
Mirch – Indian Garito Ivan Surinder. Brioix de xai madràs, salsa de iogurt amb menta i cogombre envinagrat
Casa de Vivi – Fauna Jordi Delfa. Bunyols de bacallà amb llima i mel
Don Giovanni Manuel Valverde. Burrata caramelitzada fumada
Nectari Restaurant Jordi Esteve. Caneló de salmó salvatge d’Alaska amb guacamole
CentOnze Devis Vici. Cannolo Mediterrani
Cecconi’s Andrea de Benedicti. Cavatelli a la Norcina i tòfona negra
Cerveseria Canaletes Adrián Vega. Costella ibèrica amb salsa BBQ catalana
Casa Amalia 1950 Oriol Samitier. Croqueta de pernil ibèric de gla DOP Los Pedroches
Restaurant La Pau Xavier del Amor. Donnutburguesa
The Fish & Chips Shop Magid & Mani Alam. Entrepà de gambes a l’allet amb pa de Pa de Kilo suau i allioli
Foodlona Miquel Antoja. Entrepà de calamars a l’andalusa amb fulles fresques i maionesa cítrica
Tapas 24 Carles Abellan. “Ensaladilla” russa
Bodega Amposta Txema Martínez. Entrepà de botifarra, pa amb tomàquet i allioli
Pepa Tomate Josep Carbonell. Esferes cruixents de tàrtar de salmó i alvocat
Ceviche 103 Manuel Alvarado. Llet de tigre carretillera amb llardons de calamar
Gaig Barcelona Carles Gaig. Melòs a la seva salsa i formatge del Cadí
Bábula Bar 1938 Alfredo Rodríguez Samaniego. Rotllet cruixent de vedella, beixamel suriyaki, demi-glace umami i cruixent d’avellana amb cacau
Dos Pebrots Takeshi Somekawa & Albert Raurich . Mollet casolà de por ibèric a l’orza
Taberna Kamikaze Enric Buendía & Aristides Ribalta. Udon Chilli Crab
La Güerita Mexicana Almudena Olvera & Renato Guiomar. Tac de lluç cruixent amb maionesa de xipotle i xili morita, bec de gall i un toc de llima
Compartir Barcelona Oriol Castro & Eduard Xatruch & Mateu Casañas & Nil Dulcet. Ou de pollet amb escuma de patata i oli de tòfona negra
Piel de Gallina Naikol Andrés Román. Pollastre cruixent de Seül
Hotel Almanac Rest. Virens Rodrigo de la Calle. Pollastre rostit a la llenya amb salsa huacatay
Xuba Tacos Antonio Sáez . Tac de ‘cochinita pibil’
Bar Alegria Tomás Abellan. Truita trufada del Bar Alegria
Escola Espaisucre Jordi Butrón. Xocolata 70%, menta, llimona i gerds
L'Atelier Escola i Pastisseria Eric Ortuño & Ximena Pastor. Cornet de gelat Reus
Mervier Canal Lluís Estrada Canal. LemonPie
Sant Croi by Albert Roca Albert Roca. Fem una cervesa? Gelat de Voll Damm, préssec saltejat, caramel salat, avellana i escuma de té blanc
Pastisseria Escribà Christian Escribà. ‘Sablé’ de mantega i cremòs de xocolata banyada amb xocolata 70% cacau
Oriol Balaguer Oriol Balaguer. Exòtica mousse de xocolata cruixent i sorbet exòtic
Activitats gratuïtes
DIJOUS 8
16.00 – 16.45 h. Cuina amb puny de camisa. Iñaki Aldrey, Cap de cuina a Atempo
16:00 - 16:45 h. Grandmas Cooking Barcelona. Montse Rusinés, Nuria Isanda, Verónica Baena
17.00 – 17.45 h. Casa de Vivi - Fauna Restaurant. Jordi Delfa, Xef executiu a Casa Vivi - Fauna - Hotel Kimpton Vividora*
17:15 - 18 h. Sostenibilitat Af i solidaritat. Andrés Torres, Xef i propietari a Casa Nova (Estrella Verda)
18.00 – 18.45 h. La cuina italiana per Andrea Tumbarello. Andrea Tumbarello, Xef a Andrea Tumbarello
18:30 - 19:15 h. Steak tàrtar, amaniments i matisos. Pablo Tomás, Cap de cuina a Sintonia- Hotel Gallery
19.00 – 19.45 h. Tablafina NH Collection GH Calderón. Joel Tomàs, Xef executiu a Tablafina
20.00 – 20.45 h. 10 anys de "Terraza Martínez“. Juanba Agreda, Director gastronòmic LRDM
DIVENDRES 9
1.001 SABORES REGIÓN DE MURCIA
12.30 – 13.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia (activitat amb invitació). María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
12:30 -13:15 h. Catalunya, on el menjar és cultura. Arrossos des de Pals fins al Delta de l'Ebre. Carles Gaig.
13:30 - 14:15. Catalunya, on el menjar és cultura. Cuina amb productes primaris del Bages i El Berguedà. Joseba Cruz. Xef i propietari a Le Clandestin
14.00 – 14.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
14:30 -15:15 h.Catalunya, on el menjar és cultura. Projecte Mans. Artesania, Sostenibilitat & Natura. Vicent Guimerà, Xef i propietari a l'Antic Molí*
15.00 – 15.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
16.00 – 16.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
17.00 – 17.45 h. Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia. Antonio Chacón, Sommelier
17:00 - 17:45 h. Catalunya, on el menjar és cultura. Cuina mediterrània Km.0. Carlota Claver, Xef i propietària a Restaurant La Gormanda
18.00 – 18.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
18:00 - 18:45 h. Catalunya, on el menjar és cultura. El bacallà a la cuina catalana. Núria Gironés, Xef a Restaurant Ca L'Isidre
19.00 – 19.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
19:00 - 19:45 h. Catalunya, on el menjar és cultura. Aplicacions de l'oli d'oliva a la cuina contemporània. Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona
20:00 - 20:45 h. Catalunya, on el menjar és cultura.La cuina de l'Empordà. El mar i muntanya. Marc Gascons, Xef i propietari a Els Tinars *
20.00 – 20.45 h.1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
21.00 – 21.45 h. 1.001 Sabores Región de Murcia. María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
DISSABTE 10
12.30 – 13.15 h. Cinzano: taller de tapes amb Miquel Antoja de Foodlona. Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona
12:30 - 13.30 h. Asturias, Cocina de Paisaje. Innovació des de la tradició. Carlos Gallego, cap de cuina i propietari a Los Llaureles
13.45 – 14.30 h. Tast "Catalunya, on el vi és cultura“. Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
14:00 - 15:00 h. Asturias, Cocina de Paisaje. Cuenca Minera Señaldá. Diego García. Xef i propietari a El Pintu.
15:30 - 16:30 h. 14:00 - 15:00 h. Asturias, Cocina de Paisaje. Cuina de paisatge a 4 Mans. Carlos Gallego i Diego García.
16.00 – 16.45 h. Tast a cegues: una experiència sensorial amb molt de gust. Maru Bercedo Sanz, Tècnic de rehabilitació ONCE Catalunya
17.15 – 18.00 h. Taller de cerveses Damm. Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm
18:00 - 19:00 h. Asturias, Cocina de Paisaje. Innovació des de la tradició. Carlos Gallego, cap de cuina i propietari a Los Llaureles
18.30 – 19.15 h. Tast "Catalunya, on el vi és cultura“. Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
19:30 - 20:30 h. Asturias, Cocina de Paisaje. Cuenca Minera Señaldá. Diego García. Xef i propietari a El Pintu.
19.45 – 20.30 h. La Textil Collective, intenció i cerca. Pablo Lagrange i Lucía Aguilar, Cap de cuina i segona de cuina a La Textil
21:00 - 22 h. Asturias, Cocina de Paisaje. Cuina de paisatge a 4 Mans. Carlos Gallego i Diego García.
DIUMENGE 11
12.30 – 13.15 h. Aperol Spritz: taller de tapes amb Miquel Antoja de Foodlona. Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona
12:30 - 13:00 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Albacete: "Miguelito de braó rostit amb compota de poma rostida amb menta i crema de bolets". Antonio Cuerda, xef restaurante Cuerda.
13:15 - 13:45 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Ciudad Real. Llom de cérvol infusionat amb romaní i farigola, lacat amb mel de jara. Andrés Rodríguez i José Ángel Sánchez, xefs al restaurant Cocktail Gourmet.
13.45 – 14.30 h. Tast "Catalunya, on el vi és cultura". Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
14:00 - 14:30 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Cuenca. Orza manxega amb farinetes veganes, safrà i all negre. Jose Francisco Atienzas y José Javier Moreno, Espacio Gastronómico La Martina
14.:45 - 15:15. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Guadalajara. Llom de sardina fumada amb salsa de soja, mel i anisats. Adrián Romanillos, Gerent i xef a Zúbar.
15:30 - 16:00 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Toledo. Torrija de porc senglar escabetxat, maduixa osmotitzada en cervesa i confitura d'alberginia. Jesús Ángel Rodríguez, Cap de cuina a Alfileritos 24.
16.00 – 16.45 h. De tapes amb l’Echegaray de Poblenou. Beltrán Sastres, Xef i propietari a Echegaray
17.15 – 18.00 h. Taller de cerveses Damm. Marta Sanz, Responsable d’anàlisi sensorial i mestra cervesera des de 2007 a Damm
17:30 - 18 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Albacete: "Miguelito de braó rostit amb compota de poma rostida amb menta i crema de bolets". Antonio Cuerda, xef restaurante Cuerda.
18:15 - 18:45 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Ciudad Real. Llom de cérvol infusionat amb romaní i farigola, lacat amb mel de jara. Andrés Rodríguez i José Ángel Sánchez, xefs al restaurant Cocktail Gourmet.
18.30 – 19.15 h. Tast "Catalunya, on el vi és cultura“. Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
19:00 - 19:30 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Cuenca. Orza manxega amb farinetes veganes, safrà i all negre. Jose Francisco Atienzas y José Javier Moreno, Espacio Gastronómico La Martina
19.:45 - 20:15. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Guadalajara. Llom de sardina fumada amb salsa de soja, mel i anisats. Adrián Romanillos, Gerent i xef a Zúbar.
20:30 - 21:00 h. Raíz Culinaria Castilla - La Mancha. Toledo. Torrija de porc senglar escabetxat, maduixa osmotitzada en cervesa i confitura d'alberginia. Jesús Ángel Rodríguez, Cap de cuina a Alfileritos 24.
Actuacions musicals
DIJOUS 8 DE JUNY
18.30 a 19.30 Grupo Aldala
20.30 a 21.30 Grupo Aldala
DIVENDRES 9 DE JUNY
13.00 a 15.00 DJ Edd Blond
18.30 a 19.30 DJ Edd Blond
20.30 a 21.30 Grupo Mariscal
22.30 a 23.30 Escudero Sax
DISSABTE 10 DE JUNY
13.00 a 15.00 DJ Edd Blond
18.30 a 19.30 DJ Edd Blond
20.30 a 21.30 Grupo Mariscal
22.30 a 23.30 Escudero Sax
DIUMENGE 11 DE JUNY
13.00 a 15.00 DJ Edd Blond
18.30 a 19.30 DJ Edd Blond
20.30 a 21.30 La Banddarra