Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tots som Liceu, ja fa 15 anys de la reobertura del Liceu

5 de setembre de 2014

Aquesta temporada serà la del 15 aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu després de l’incendi. celebrar-ho, el Teatre ha organitzat al llarg de la temporada un seguit d’actes d’agraïment adreçats a tota la ciutadania.

Quan el Liceu es va cremar, tota la societat barcelonina va sumar esforços per aconseguir la seva reobertura. Ara el Gran Teatre del Liceu vol agrair aquesta ajuda.

Els actes que es faran al llarg de la temporada han estat pensats amb una voluntat manifesta d’agraïment a la ciutat, al barri, a la societat en general, als mecenes, i també a les administracions públiques, la Societat del Liceu, els abonats i el públic en general. Sense la complicitat de tots ells no hagués estat possible el Liceu.

Els actes commemoratius tindran lloc al llarg de la temporada i discorreran en paral·lel a l’activitat programada del Liceu:

Gala “Catalunya aixeca el teló”
Dilluns, 15 de setembre de 2014
El Liceu acollirà aquesta gala on els teatres privats de Catalunya presenten la seva temporada. Els anys posteriors a l’incendi van ser un període difícil pel Teatre del Liceu, i sobretot per a mantenir la seva activitat i esperit durant la reconstrucció. Aquesta activitat artística es va mantenir i desenvolupar amb la col·laboració i amb la complicitat del sector teatral i els seus professionals. Volem agrair-los aquesta col·laboració, que va permetre inaugurar el Teatre amb la il·lusió d’haver mantingut l’esperit del Liceu durant aquests anys.

Concert d’agraïment a la ciutadania amb motiu de La Mercè
Dimecres, 24 de setembre de 2014
L'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu oferiran un concert el proper 24 de setembre, en ocasió de les Festes de la Mercè, a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona, gratuït i obert a tota la ciutadania. D’aquesta manera, el Liceu tornarà a trepitjar el carrer i s’acostarà a la societat, amb la voluntat de convertir-se en futurs anys en un concert de benvinguda de la temporada cultural a Barcelona. Sota la batuta del mestre Pons,  el concert serà un recorregut per alguna de les obres més emblemàtiques de l’escena musical de tots els temps.

Inauguració oficial de la temporada 14/15 amb La traviata.
Dimarts, 14 d'octubre de 2014
Tot i que la temporada haurà arrancat amb Il barbiere di Siviglia, el Liceu vol recuperar la tradició de molts teatres el món d’inaugurar el mes d’octubre. En aquest cas, amb una producció de David McVicar, que el curs passat va triomfar al Liceu amb Agrippina. Per commemorar-ho s’editarà un programa de mà especial.

Concert del Cor del Liceu a la Basílica de Santa Maria del Pi
Diumenge, 2 de novembre de 2014
En agraïment a Ciutat Vella, que durant cinc anys va patir les molèsties de la reconstrucció i s’hi va implicar, s’oferirà un programa de veus sota la direcció del nou director del Cor, Peter Burian. Els beneficis d’aquest concert aniran íntegrament destinats a la col·laboració en el projecte de reconstrucció del Teatret infantil/juvenil que hi ha a la pròpia basílica. L’any 1963, el Liceu es va vincular econòmicament en el disseny i construcció d’aquesta instal·lació situada al pati interior de l’església. Aquests espais, que es troben en l’actualitat en una situació deficient, acullen a molts infants del barri que troben en aquests espais una forma de desenvolupament de caràcter vital i humà. Així mateix, en el desenvolupament d’habilitats artístiques.

Gala lírica “Nous valors, Noves veus”
Dimenge, 19 d'abril de 2015
El Liceu, hereu del seu passat, vol mirar al futur i per aquest motiu vol consolidar la seva implicació en la potenciació de nous valors. Cal dir que el Liceu ja actua en aquest desenvolupament i mostra d’això és el ”Concurs Viñas”. S’organitzarà una gala, de la mà de la nova directora artística, Christina Scheppelmann, en la que es vol potenciar noves veus de l’àmbit nacional internacional. La gala tindria lloc al propi Liceu. 

També està previst recuperar l’Òpera a la platja. Es vol ampliar la idea i portar-la a tot el territori català. Així doncs, l’Òpera a la platja passarà a ser l’Òpera a la fresca, una altra acció per apropar el Liceu a la gent. L’objectiu és retransmetre una de les funcions de La traviata el mes de juliol

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X