Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El "Poema de Nadal" a la Basílica de la Mercè.

· On? Basílica de la Mercè
· Quan? 20 de desembre de 2023
· Dies? Dimecres
· Hora? De 18:30h a 19:30h
· Adreça: Plaça de la Mercè, 1
· Organitza: Basílica de la Mercè, Teatre pels Descosits i Amics de La Rambla

Nadal a La Rambla 2023

 El dimecres 20 de desembre de 2023, a les 18:30 h,  podeu gaudir del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra a la Basílica de la Mercè.

Josep Maria de Sagarra de Castellarnau, autor del Poema de Nadal, va néixer a Barcelona el 5 de març de 1894 i hi va morir el dia 27 de setembre de 1961. Fou autor d’obres dramàtiques molt populars i membre destacat de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Experimenta profundament la seva  llengua, el seu temps, el seu país i la seva ciutat.

Va escriure el Poema de Nadal l’any 1931 i el va recitar amb gran èxit al Palau de la Música de Barcelona. Des d’aleshores aquesta obra mestra s’ha convertit en un poema emblemàtic, que es recita arreu del país en les festes nadalenques.

El poeta, tot evocant els pessebres de la seva infantesa, enceta un viatge interior cap als records de quan era petit i s’imagina ell mateix, tan des de fora muntant o contemplant les giguretes, com des de dintre, parlant amb elles i implicant-se personalment en l’intinerari, des de l’Anunciata fins el Portal de Betlem, entès com un viatge existencial.

El grup teatral “Teatre pels Descosits” interpreta el Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra amb la participació de Carme Abril, Dolors Roca, Carme Anglès, Jordi Puigdollers, Eduard Benito, Marta Escoz, Sílvia Sabater i Salvador Molins.

Durada aproximada, una hora.

 

Mapa de Localització

Plaça de la Mercè, 1, 08002, Barcelona (41.379409, 2.179555)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X