Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes de Sant Josep Oriol 2019

· Quan? Del 16 al 24 de març de 2019
· Dies? Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge

Festes

El dissabte 16 de març comença la Festa Major del Barri del Pi amb el toc d’inici i el pregó de les Festes que anirà a càrrec de Manel Barceló.

Aquí teniu un resum de les activitats que han preparat per a gaudir de les Festes de Sant Josep Oriol.

Dissabte, 16 de març

Toc d’Inici a la Festa.10.30h .Plaça del Pi

Amb el repic de les campanes del Pi i la sortida dels quatre Gegants originals del Pi.

Pregó de les Festes 11.00h Plaça del Pi

Amb la presència dels quatre Gegants originals del Pi i amb els parlaments del pregoner , Manel Barceló , de la Regidora de Ciutat Vella,Gala Pin, i de Mosen Gaietà de Casacuberta, Rector de la Basílica de Santa Maria del Pi.

Remembrança del Miracle de les Monedes

Recordarem un dels miracles més divertits i coneguts de Sant Josep Oriol, el sant barceloní pel qual celebrem les nostres festes.

L’Anunci del Baladrer

Representació amb els personatges del Retaule de Sant Josep Oriol, anunciant la representació que es farà al vespre.

Ball dels Gegants Originals del Pi

En Mustafà i l’Elisenda, l’Oriol i la Laia, faran el seu ball tradicional acompanyats pels Músics del Pi.

Cercavila anunciadora de les Festes

Els Gegants petits originals del Pi participen a la cercavila de benvinguda a les festes del barri. Vestits a la moda del segle XIX, avui surten les peces originals que anuncien l’arribada de la Festa Major perquè tothom se n’assabenti. En Josep Oriol i l’Eulàlia seran acompanyats pels Músics del Pi en un any molt especial per ells, ja que celebrem els 350 anys de la seva primera referència escrita, l’any 1669!

Recorregut: Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Palla, Pi, Portaferrissa, Petritxol i plaça del Pi.

Diada Castellera de Sant Josep Oriol 17.00h Plaça del Pi

Amb la participació dels Castellers de Barcelona i els Sagals d’Osona.

“El Doctor Pa i Aigua a i Aigua” El Retaule de Sant Josep Oriol

Arribada del Legat 20.00h

Teatralització de la Solemne processó per donar la Benvinguda al Legat arribat de Roma. Com cada any hi participa la Coronela i la Mulassa de Barcelona, entre d’altres.

Recorregut: plaça del Pi, Pi, Cucurulla, Pi i plaça del Pi

El Retaule 21.00h

Aquest drama sacre es representa dins la Basílica del Pi a càrrec de centenars de persones que, dalt de l’escenari i darrere les cortines, fan possible aquesta espectacular obra. Com cada any hi participen els Gegants petits originals del Pi i, excepcionalment, també s’hi podran veure l’Àliga i el Lleó de la Ciutat.

Diumenge, 17 de març

Bestieses.

Els convidats del Lleó i la Mulassa Lleó i la Mulassa 9.00h Plaça de Sant Felip Neri

En aquesta edició la convidada del Lleó de Barcelona és l’l'Àliga de Tàrrega i el convidat de la Mulassa de Barcelona és lo Bou de Tortosa.

Cercavila de Benvinguda 10.45h

Recorregut: plaça de Sant Felip Neri, Sant Felip Neri, Sant Sever, Bisbe, plaça Nova, Boters, Pi, plaça de Sant Josep Oriol i plaça del Pi.

Ballada a la Basílica de Santa Maria del Pi 11.15h

Podrem gaudir del Ball de la Mulassa de Barcelona, del Ball de lo Bou de Tortosa (recuperat per l’ocasió), del Ball de l'Àliga de Tàrrega i per cloure l’acte, del Ball del Lleó de Barcelona. Durant l'acte es podrà aconseguir una postal commemorativa de la participació de les dues bèsties convidades a les festes d'enguany, i d'aquesta manera continuar amb el col·leccionable de postals de Bestieses.

Cercavila de Comiat 11.55h

Recorregut: plaça del Pi, Cardenal Casañas, Rambla, Portaferrissa, Boters, plaça Nova, Bisbe, Pietat, Santa Clara i plaça del Rei. Balls de Comiat 12.30h Plaça del Rei Plaça del Rei

Dijous, 21 de març

Xerrada “La nissaga Casserras 20.00h Sala d’Actes de la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2)

a càrrec de la sra. Sessa Casserras i Moreno.

Divendres, 22 de març

Tarda infantil

Cercavila Infantil 18.00h

Amb les escoles del barri que tenen gegants i tot aquell que s'hi vulgui afegir amb el seu gegant o capgròs.

Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, del Pi, Petritxol, Portaferrissa, Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

Contacontes 19.00h Plaça de Sant Josep Oriol

Un rondallaire explicarà contes variats a la canalla.

Emmulassa’t!

Projeccions 21.15h

L’Emmulassa’t! s’inicia amb les projeccions que tindran lloc a la porta de l’Ave Maria, a la plaça de Sant Josep Oriol.

Sortida de la Mulassa 21.30h

Amb inici a la plaça de Sant Josep Oriol i acompanyada per la Marxing Band del Taller de Músics del Raval, la Mulassa de Barcelona farà una passejada festiva pel barri.

Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, carrers Ave Maria, Banys Nous, Call, Sant Honorat, Sant Sever, Bisbe, plaça Nova, Boters, Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

Ballades finals 22.45h

Un cop acabi la Passejada, i abans de retirar-se a la seva cleda dins la Basílica de Santa Maria del Pi, la Mulassa de Barcelona farà els últims balls a la plaça fins les 23.00 hores. Us convidem a tots a ballar amb ella!

Ball de Festa Major 23.00hPlaça de Sant Josep Oriol

A càrrec del grup Tamborinu So Obstinat.

Dissabte, 23 de març

Passejada dels Oriols

Recepció dels gegants 11.15h

convidats pel gegant Oriol plaça de Sant Josep Oriol.

La Passejada dels Oriols 11.45h

Tal com fan les gegantes a la Passejada de les Laies de les Festes de Santa Eulàlia, aquest cop és el torn de les seves parelles, els gegants homes de Ciutat Vella, que surten en cercavila pels carrers del barri. Hi participen: en Mustafà, en Mustafà petit i en Perot lo Lladre del Pi, l’Hereu de la Casa de Caritat o del Corpus de Barcelona, el nan Cu-cut, en Pippo i en Roc de la Plaça Nova, el Senyor Ramon i el Nan Manolito del Raval, en Pep Barceló de la Barceloneta, en Tinet el Graller i en Peret el Fanaler del Casc Antic, el Rei Salomó de Santa Maria del Mar, en Pere II el Gran i l’Alfons el Franc de Sant Pere de les Puel·les, en Ferran de Sant Jaume, l’Emili i el Rei de la Màgia del carrer Princesa, l’Archer de Bois-de-Lessines (Bèlgica) i el Jardinier d’Ath (Bèlgica). Tots ells seran encapçalats per l’Oriol del Pi. Recorregut: carrer de la Palla, Banys Nous, Boqueria, Rambla, Portaferrissa, Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

Ofrena floral a Sant Josep Oriol 12.30h

Mentre la plaça de Sant Josep Oriol s’omple de gegants i els grallers toquen la popular tonada del Gegant del Pi, l’ofrena floral s’hissa fins l’estàtua del Sant per honorar-lo.

Esbart Català de Dansaires

Actuació de la Secció Infantil 13.00h

Els dansaires més petits de l’Esbart Català de Dansaires, degà dels esbarts a Catalunya, ens mostren les ganes que tenen de ballar. A la plaça de Sant Josep Oriol.

Els Jocs i Els Atracaments 17.00h 

A la plaça de Sant Josep Oriol podreu gaudir dels jocs per la canalla que han organitzat conjuntament: l’Esplai de Santa Maria del Pi, la Ludoteca de la Placeta del Pi, el Casal Infantil del Pati Llimona i els Geganters del Pi.

Xocolatada per la mainada 18.00h Plaça de Sant Josep Oriol.

Els AtracamentS d’en Perot Lo Lladre 18.15h

En Perot lo Lladre volta pels carrers del Barri amb el propòsit de trobar aquelles botigues on amaguen els coneguts duros de xocolata i repartir-los entre els qui el vulgueu seguir. Ens hi acompanyeu?

Recorregut: carrers del Pi, Boters, Portaferrissa, Petritxol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Ave Maria i Plaça de Sant Josep Oriol. Diada de Sant Josep Oriol

Repic de campanes 19.30h.

A càrrec dels Campaners del Pi .Es podrà sentir des de les places i carrers del voltant de la Basílica.

Ofici de Festa Major 20.00h A la Basílica de Santa Maria del Pi amb la Ballada dels quatre Gegants Originals del Pi en el moment de l’ofertori. Al finalitzar s’entonarà l’Stabat Mater de Felip Olivelles (segle XVII). Seguidament es cantaran els Goigs de Sant Josep Oriol amb la Capella de Música del Pi

Passacarrers amb “The Arrows Band” (Bèlgica) 21.45h

Recorregut: plaça del Pi, Petritxol, Portaferrissa, Pi i plaça de Sant Josep Oriol. Ball de Festa Major 22.30h A càrrec del DJ Jordi Sayol, que punxarà clàssics de revetlla

Diumenge, 24 de març

Matí de Festa Major

Matinades de Grallers 8.00h

Amb els Músics del Pi i els de les colles convidades.

Recorregut: Sant Josep Oriol, plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Rauric, Ferran, Banys Nous, Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, plaça Nova, Boters, Portaferrissa, Petritxol i plaça del Pi. XXV

Trobada de Gegants, Capgrossos, Bestiari i Balls populars 10.00h Hi participen: El Lleó i la Mulassa de Barcelona, els Gegantets Perot lo Lladre, Mustafà petit i Elisenda petita, els quatre Gegants del Pi (l'Oriol, la Laia, l'Elisenda i en Mustafà), i els convidats: Gegants de la Plaça Nova i Nan Cu-cut, del Raval, Barceloneta, Casc Antic, Santa Maria del Mar, Sant Pere de les Puel·les, Sant Jaume Apòstol, Carrer Princesa, nous de la Casa de Caritat o del Corpus, Ball de Bastons del Raval, Ball de Panderetes de Vilafranca del Penedès, Ball de Pastorets de Sitges, Lleó d’El Vendrell, Mulassa d’Els Pallaresos, Mula de Sant Feliu de Llobregat, Ball de Bastons, Capgrossos i Gegants nous de Girona, Gegants grecs de l’Hospitalet, del passeig Torroja de Tarragona, Pàjara de Terrassa, Gegant de Bois-deLessines (Bèlgica), Jardinier d’Ath (Bèlgica), The Arrows Band (Bèlgica) i els convidats d'honor: els Gegants vells originals de Terrassa. Diada Falconera 10.15h Els companys dels Falcons de Barcelona participen al matí de Festa Major fent les seves originals figures.

Mostra de balls 11.00h

Amb alguns dels gegants, bèsties i balls populars convidats.

Cercavila de Festa Major 12.00h

Els carrers de Ciutat Vella s'omplen d'aquesta multitudinària trobada d'elements de cultura popular i tradicional.

Recorregut: Pi, Boters, plaça Nova, Bisbe, plaça de Sant Jaume, Ferran, La Rambla, Cardenal Casañas, plaça del Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

Ball de Gegants 13.30h

Clourem les Festes amb el Ball dels convidats d'honor, el Ball de quatre dels Gegants del Pi i el Ball conjunt final de totes les colles. 

Programa de les Festes de Sant Josep Oriol

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X